27
Sam, Iul
3 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 27 – 31 mai a.c., în cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, au desfășurat numeroase acțiuni pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Astfel, au fost puse în aplicare 21 de mandate de percheziții domiciliare, în dosare penale care au vizat infracțiuni de contrabandă, evaziune fiscală, spălare a banilor, obținere ilegală de fonduri, înșelăciune, delapidare cu consecințe deosebit de grave și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Polițiștii au descins în locații situate în județele Cluj, Sălaj, Alba, Olt și în municipiul București, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sălaj și Olt și Poliției Sectorului 5 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj.

În cadrul activităților derulate, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au instituit măsuri asigurătorii de peste 3.145.000 de lei, asupra a 4 imobile și 3 autoturisme.

Prejudiciul total cauzat este estimat la peste 55.000.000 de lei.

În urma probatoriilor administrate, doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, dintre care unul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca celălalt să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh