08
Dum, Sep
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Asociația Empatie pentru Oameni lansează proiectul „Liga Abilităților Speciale”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow!

 

Imaginați-vă o comunitate în care persoanele cu dizabilități locomotorii nu doar că au șansa să socializeze și să se implice în activități culturale, dar devin voluntari și agenți ai propriei schimbări!

 

Persoanele cu dizabilități din Turda și împrejurimi se confruntă cu mari dificultăți în a se integra în societate. De prea multe ori, acești oameni extraordinari sunt tratați ca receptori pasivi ai unor forme de sprijin, fără a li se oferi oportunitatea de a fi agenți ai propriei schimbări. Prin proiectul „Liga Abilităților Speciale”, Asociația Empatia dorește să schimbe acest lucru. Cum?

 

Va fi dezvoltat un grup de 10 voluntari cu dizabilități locomotorii cu care se va realiza lunar câte o activitate de socializare la care în mod normal ar avea cu greu acces. De asemenea, aceștia vor fi formați și li se vor dezvolta abilitățile de exprimare orală și în scris!

 

Pe timpul verii va fi dezvoltată o campanie de conștientizare alături de cei 10 voluntari, prin care se dorește sensibilizarea a mii de persoane din comunitate, prin interviuri, articole de blog și story-uri pe Facebook!

 

Pentru a schimba perspective și atitudini ale elevilor din comunitate și pentru a atrage sprijin persoanelor cu dizabilități, va fi realizată „Special Talks”, o conferință cu speakeri - persoanele formate în cadrul căreia vor avea loc ateliere de educație nonformală pe tema incluziunii, prin joc și activități creative!

 

Nu în ultimul rând, va fi organizată o conferință pe tematica „Incluziunea în școli” cu

persoane cu dizabilități și factori de decizie educaționali din Turda pentru a transmite mai departe bunele practici dezvoltate în proiect!

 

Asociația Empatie pentru Oameni își propune să creeze oportunități de integrare socială și educațională pentru persoane cu dizabilități, promovând în același timp un mediu incluziv și accesibil pentru toți.

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh