18
Vi, Oct
8 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul turdean, Cristian Matei, reales în urma celui mai recent scrutin pentru al treilea mandat consecutiv, a reacționat la informațiile apărut în spațiul public referitor la o posibilă situație de conflict de interese în care s-ar fi aflat în acest mandat.

Iată ce a postat edilul-șef turdean, pe pagina sa de Facebook:

 „Precizări referitoare la informațiile apărute în spațiul public:

Până în prezent nu mi-a fost comunicat niciun raport de către ANI, în cadrul căruia să se fi reținut vreo stare de conflict de interese, sens în care nu am cunoștință despre existența vreunei constatări despre o asemenea situație. În egală măsură, orice raport întocmit de ANI se supune analizei instanței de judecată, iar doar în baza unei hotărâri judecătorești definitive se poate aprecia dacă există sau nu stare de conflict de interese.

Mai mult, orice conflict de interese, și dacă ar fi aplicat, nu conduce la afectarea exercitării atribuțiilor și a funcției de primar, acesta rămânând în continuare în exercitarea mandatului deplin pe care îl deține”, își informează primarul Cristian Matei alegătorii și întreaga opinie publică.

Agenția Națională de Integritate  a publicat, la data de 7 octombrie, documentul Incidente de integritate – 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010  în care afirmă că „MATEI CRISTIAN OCTAVIAN,

Primar al Mun. Turda, Jud. Cluj, în perioada exercitării mandatului de primar (2020 – 2024), a semnat la data de 17 februarie 2022 un contract de asistență juridică, încheiat între Primăria Municipiul Turda și o societate civilă de avocați cu care persoana evaluată, în calitate de persoană fizică, a încheiat anterior un contract de asistență juridică.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art.  228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019, coroborat cu prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003”, catalogând această situație drept CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV.

În documentul citat, cei de la ANI fac afirmația că „Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”. Lucru contrazis de primarul Cristian Matei, care, așa cum am arătat mai sus, susține că nu i-a fost comunicat niciun raport de către ANI, în cadrul căruia să se fi reținut vreo stare de conflict de interese și nu are cunoștință despre existența vreunei constatări despre o asemenea situație.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh