18
Joi, Iul
0 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image Turda. Angajatele unei societăţi cu punct de lucru în Turda, patronate de un italian sunt disperate. Societatea se închide, iar patronul a uitat să achite datoriile către stat, deşi acestea fuseseră reţinute din banii angajatelor. Femeile au aflat că firma nu va mai funcţiona, aşa că singura variantă era să între în şomaj până când îşi vor găsi altceva de lucru. Însă, surpriză, au aflat că firma nu a plătit cotizaţiile către şomaj, ca şi celelalte  cotizaţii, aşa că fostele angajate nu pot intra în şomaj. Disperate s-au adunat în curtea societăţii şi au cerut explicaţii patronului. Acesta a explicat că e nemulţumit de munca fostelor angajate, dar nu a suflat o vorbă despre plata datoriilor către stat, sau dacă femeile îşi vor mai primi banii pentru munca din luna septembrie.

Patronul italian,  căruia îi cunoaştem doare prenumele, Giuseppe, a răspuns acuzaţiilor femeilor, fără să coboare din maşină: „Eu am încercat, voi ştiţi, trebuia deja să închidem încă din martie. Ştiţi că am încercat şi că v-am vrut binele. S-a zvonit că am fugit de aici, vă jur pe familia mea că eu stau mai rău decât voi. Întodeauna am fost încrezător, dar nu am altă soluţie. Daţi-mi voi soluţii. Eu sunt mai afectat financiar decât voi, aproape că mi-am distrus familia. Eu sunt, de fapt cel care a fost prostit în această afacere.”   
Bineînţeles că femeile nu au fost mulţumite cu răspunsul, iar discuţia pe un ton aprins a continuat şi în birou, unde se afla şi un interpret, fără însă a se ajunge la vreun rezultat lămuritor. Italianul nu spune nici o vorbă despre banii reţinuţi din salariile muncitoarelor pentru fondul de şomaj şi care nu au ajuns niciodată acolo. Din această cauză femeile nu pot beneficia de şomaj.
După o dispută verbală în care nu s-a făcut lumină, fiecare parte susţinându-şi punctual de vedere, angajatele au sesizat poliţia Turda despre problema cu care se confruntă. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. S-au ridicat de la sediul societăţii mai multe documente, iar cercetarea se face sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, dar sunt verificate şi alte posibile infracţiuni.
Deocamdată angajatele societetii nu pot decât să aştepte şi să spere că problemă lor va fi în cele din urmă soluţionată.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh