18
Joi, Iul
0 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zeci de muncitori de la Compania Bechtel acuză conducerea firmei care construieşte autostrada de încălcarea drepturilor lor.

Ei spun că vor acţiona în instanţă conducerea Bechtel pentru că sunt ameninţaţi şi  se doreşte îndepărtarea lor, cu orice preţ pentru a se aduce muncitori turci.

Oamenii se plâng că li s-au înmânat nişte aşa-zise evaluări profesionale prin care fiecare dintre ei a primit o notă din partea unor angajaţi turci de-ai lui Bechtel, pe care i-au văzut o dată sau de două ori în viaţa lor.

Una dintre ameninţările cele mai grave a fost, susţin protestatarii, cea conform căreia dacă nu acceptă un salariu şi jumătate pentru a-şi da demisia, vreo avea viaţă grea de acum înainte în cadrul Companiei Bechtel.
Răspunsul Companiei Bechtel întârzie să apară. Conducerea firmei americane refuză să stea de vorbă cu mărunta presă românească.
Cu greu a reuşit să-l contactăm telefonic pe purtătorul de cuvânt al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, care, însă a refuzat să dea vreo declaraţie referitor la situaţia creată, spunând că politica firmei este de a nu discuta cu presa despre procedurile de evaluare profesională ale angajaţilor.
Neregulile semnalate de grupul de muncitori prezentat în acest material nu sunt singurele de la constructorul autostrăzii Transilvania.
Una peste alta, toate acestea duc la instaurarea unei stări conflictuale între angajaţii români şi cei turci, şi la înrăutăţirea imaginii firmei Bechtel, o companie de care se legau până nu demult, speranţele a mii de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh