10
Ma, Dec
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Şcoala Teodor Murăşanu din Turda a fost gazda unui concurs de istorie. Elevii claselor a IV-a de la mai multe şcolii din Turda, Cluj-Napoca şi comuna Lupşa, judeţul Alba, s-au întrecut în cunoştinţe de istorie naţională şi a Uniunii europene.Thumbnail image
Concursul de istorie  a fost organizat de Şcoala Teodor Murăşanu cu ocazia zilelor şcolii. Scopul declarat al concursului, ajuns la cea de-a III-a ediţie, a fost „Cunoaşterea istoriei oraşului Turda; cunoaşterea clădirilor vechi din municipiul Turda (anii când au fost construite, materialele de construcţie, de cine a fost construită. destinaţia construcţiei)”.

Alte teme abordate de copii au fost „Viaţa şi activitatea revoluţionarului român Avram Iancu” şi „Cunoştinţe generale despre Uniunea Europeană”.
Juriul concursului a fost format din învăţătoarea Simona Şipoş de la Şcoala Potaissa, Teodor Miron preşedintele Asociaţiei Avram Iancu şi profesorul Vasile Galoş de la Şcoala Traian Dârja din Cluj Napoca.
Întrecerea pe teme istorice a fost structurată sub forma unui test grilă care a cuprins întrebări din istoria naţională, istoria locală şi din viaţa şi activitatea lui Avram Iancu. Iniţiatorul şi organizatorul deja tradiţionalului concurs pe teme istorice, învăţătorul Alexandru Ignat de la şcoala ,,Teodor      Murăşanu” Turda, în parteneriat cu alţi dascăli de la şcolile turdene a urmărit ca elevii să reuşească o consolidare a cunoştinţelor referitoare la clădirile vechi din Turda dar şi la viaţa şi activitatea lui Avram Iancu, dezvoltarea spiritului de competitivitate, cooperarea şi comunicarea in cadrul echipei, socializarea şi, nu în ultimul rând consolidarea cunoştinţelor despre Uniunea Europeană.
Acest proiect le-a permis elevilor să cunoască cele mai vechi clădiri din oraş, să cunoască istoria oraşului, să cunoască oameni importanţi care au trăit pe aceste meleaguri. 
Premiile şi diplomele au fost oferite de preşedintele Asociaţiei Culturale Avram Iancu. 
Premiile au constat în cărţi şi produse de birotică în valoare de peste 2 milioane de lei. 
Locul întâi a fost obţinut de Claudia Vodă, locul al doilea de Iulia Forţ  iar premiul trei de Popescu Andrei, toţi de la şcoala gazdă.
Fiecare participant a fost recompensat cu cadouri oferite de organizatori.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh