19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asistenţa socială poate lua o multitudine de forme. S-a împământenit ca la Turda strânsa colaborare cu Agenţia Naţională de ocupare a Forţei de muncă să nască sute de locuri de muncă anual, special destinate ţiganilor, mai ales când este vorba de un an electoral.Thumbnail image
Chiar dacă perioada alegerilor a trecut, consilierii locali turdeni continuă protecţia socială mascată de care vorbeam. Nu că ar fi rău, doar că responsabilii autointitulaţilor rromi turdeni transformă coordonarea gloatelor într-o adevărată afacere etnică. Cei care nu cred, ar face bine să dea o tură şi să stea de vorbă cu ţiganii de pe Nicolae Teclu, sătui de promisiunile reprezentanţilor etniei rrome şi care dezvăluie exact mecanismele relaţiei săraci-muncă-bani. Un fel de trei „R" de pe vremea lui Ceauşescu, un cerc vicios, fără sfârşit. Bine ar fi ca oraşul să fie curat iar cei care sunt plătiţi să măture să nu fie văzuţi sprijinindu-se în obiectul muncii, cu telefonul mobil la ureche. Să nu mai vorbim de ghiulurile, cerceii şi lanţurile de aur masiv pe care le afişează ostentativ.
De la 1 februarie, 220 de persoane sunt angajate de către Consiliul Local Turda pentru întreţinerea şi amenajarea străzilor oraşului. În documentele avizate de Consiliul local se arată că aria de activitate a celor peste 200 de persoane atinge pieţele, a zonele turistice de la Băile Sărate şi Dealul Durgăului dar şi parcul de la mormântul lui Mihai Viteazu.
Consilierul locale PRM Doru Anca a atras atenţia că anul trecut, după ce consiliul local a aprobat angajarea unor măturători, în loc să plătească doar 30 la sută din cheltuielile cu salariile acestora, a ajuns să achite mult mai mult.
 Pentru asigurarea salariului minim pe economie, de 600 de lei, timp de 11 luni, din februarie până în decembrie, autorităţile locale vor solicita Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj încheierea unei convenţii, prin care AJOFM se obligă să contribuie cu o subvenţie de 1,15 milioane de lei.
Contribuţia bugetului local al Turzii la asigurarea salariului celor 230 de persoane angajate în baza convenţiei cu AJOFM se va ridica la 785,5 mii de lei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh