26
Vi, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

După un an în care am derulat programul „Viaţa în grădina verde" „de probă" cum s-ar zice, uite că în acest an am reusit să obţinem finanţarea pentru continuarea proiectului, Fundaţia Terre Humaine din Elveţia (www.terrehumaine.org) apreciind acest proiect ca fiind unul care poate aduce schimbare în viaţa copiilor noştri.Mai mult decât atât, în acest moment se conturează programul de parteneriat cu alte organizaţii Slow Food din ţara şi străinătate. În România vom colabora cu Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Brusturoasa Palanca şi Slow Food Târnava Mare iar din străinătate am primit propuneri de parteneriat din Irlanda: Slow Food Claire cu program educaţional la Scoala Mary Immaculate din Lisdoonvarna iar din Ungaria cu Slow Food Tokaj. Proiectele de educaţie a tinerilor sunt similare şi programul de colaborare va cuprinde schimburi de experienţă, evenimente comune şi întâlniri în diferite oraşe. Voluntarii asociaţiei noastre vor avea ocazia să îşi petreacă o perioadă din vacanţa de vară contribuind la desfăşurarea proiectelor altor organizaţii iar noi la rândul nostru vom primi oaspeţi la Turda cu ocazia activităţilor noastre.
Parteneriatele româneşti s-au conturat cu ocazia celei de-a doua întâlniri Slow Food din România, care a avut loc în perioada 20-21 februarie la Făgăraş. Tot atunci s-a hotărât şi locaţia celei de-a treia întâlniri Slow Food în România, care va avea loc în iunie şi va fi găzduită la Turda de către Slow Food Turda. Cu această ocazie, colegi de la celelalte organizaţii Slow Food din ţară vor veni la Turda unde vom discuta despre dezvoltarea reţelei naţionale Slow Food. Pe 6 martie, o delegaţie a Asociaţiei Slow Food Turda se va deplasa la Bucureşti unde va avea loc deschiderea Centrului Naţional Slow Food în România în cadrul Târgului Ţăranului Român, târg iniţiat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman şi aflat în prezent sub tutela Slow Food Bucureşti, Valahia Gusturilor.
Marta Pozsonyi
Preşedinte Asociaţia Slow Food Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh