Primarul turdean a convins Consiliul Local să facă hotel din blocul aflat în construcţie în sensul giratoriu. Primul pas a fost făcut prin aprobarea în şedinţa Consiliului local a dării blocului O din sensul giratoriu în administrare SC Turda Salina Durgău SA. Nu blocul în întregime ci scările II şi III, rămase nefinalizate până acum.
Primarul turdean, Tudor Ştefănie, a dezvăluit dorinţa excutivului de a finaliza blocul din Piaţa Romană nr. 15, prin intermediul societăţii care administrează Salina şi Ştrandul de la Durgău. Acolo ar urma să fie realizat un hotel pentru turiştii ce doresc să viziteze Turda. Edilul şef a prezentat în şedinţa Consiliului local o primă imagine cum ar urma să arate viitorul hotel.
Banii pentru realizarea hotelului ar trebui să vină dintr-un împrumut bancar luat şi plătibil de SC Turda Salina Durgău SA şi garantat de Consiliul Local, adică de bugetul local.
Primarul turdean a mai spus că reabilitarea hotelului Potaissa, incluzând bazinul, şi realizarea Hotelului din Sensul Giratoriu ar urma să fie realizate din acelaşi împrumut bancar pe care societatea care administrează Salina îl va achita.
Primarul Tudor Ştefănie despre proiect: "Având în vedere că, odată cu dezvoltarea proiectului Salina avem insuficiente locţii hotelier şi de servicii, ne-am gândit ca acel colţ de stradă din apropierea parcului, acel imobil să fie destinat în totalitate construirii unui hotel, de către Salina Turda. Să fie luat un credit pe Salina Turda pentru un hotel care să deservească o asemenea activitate de bază. Partea care este deja construită va rămîne la trei stele, în timp ce partea nouă, care va fi construită va fi de cinci stele. Aceasta pentru că, la 5 stele, înălţimea obligatorie a camerei este de 2, 80 metri. La planul superior va fi amenajat un mini-centru SPA, cu bazin de înot, bar şi alte facilităţi pentru clienţii hotelului, astfel încât aceştia să-şi poată petrece 24 de ore din 24 în acest complex comercial.
Finanţarea va fi obţinută dintr-un credit bancar, doar garanţia urmând să fie asigurată de Consiliul local, întrucât Salina nu are decât drept de administrare şi nu unul patrimonial. Veniturile acestei societăţi pot asigura returnarea integrală a creditului într-o perioadă pe care o să o stabilim într-o şedinţă ulterioară a Consiliului local urmare a unor evaluări bancare care au început deja, după cum ştiţi, pentru hotelul din centru, cu extensie şi pentru acest obiectiv. Evaluarea noastră este între 1,5 şi 2 milioane de euro."
La prima vedere, cei care pierd din transformarea blocului o în hotel sunt angajaţii Ministerului de interne, adică poliţia, care urmau să beneficieze de 5 apartamente cu 3 camere şi 4 cu o cameră.
Toate acestea erau stipulate în Hotărârea Guvernului nr. 884 din 18 august 2010 prin care imobilul nefinalizat a fost transferat în proprietatea domeniului public al municipiului Turda.
Acolo s-a prevăzut ca, la darea în folosinţă a blocului, în baza unui protocol, Mnisterul Administraţiei şi Internelor să redobândească dreptul de administrare a celor 9 apartamente şi asupra cotelor-părţi indivize.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.