27
Lun, Iun
33 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

PNL-iștii din Turda, Câmpia Turzii și alte localități din județ s-au adunat sâmbătă, 11 februarie, de la ora 12, în Sala Mare a Primăriei Turdene pentru ședința de prezentare a noii componențe a filialei PNL Turda. Întrunirea a debutat prin cuvântul actualului președinte interimar, Călin Felezeu, omul care a muncit aproape două luni pentru reclădirea filialei PNL Turda, prăbușită în urma multelor plecări din rândul conducerii, la alte partide, plecări provocate de comportamentul aberant al fostului președinte, Virgil Pop.

Călin Felezeu este istoric, specializat pe tratarea temelor legate de Imperiul Otoman. Pe lângă activitatea culturală, el s-a făcut remarcat şi în plan politic. El a fost membru PNŢCD Turda și chiar consilier local, după ce a candidat, din partea acestui partid, pentru postul de primar al municipiului Turda.

După pronunțarea sentinței de cinci ani închisoare cu executare, pe numele fostului președinte al filialei PNL Turda, deputatul Virgil Pop, conducerea județeană a îmbrățișat propunerea rectorului Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Andrei Marga, de a-l numi pe Călin Felezeu ca președinte interimar la Turda, cu misiunea concretă de a reorganiza filiala și a pregăti alegeri în sânul PNL Turda.
Cuvântul de deschidere al președintelui interimar PNL Turda, Călin Felezeu, a fost unul mobilizator dar echilibrat și decent, plin de un patriotism local dar și de o detașare de liniile șablon ale discursurilor liderilor din aceste zile, pe care numai o înaltă cultură, inclusiv politică, ți-o poate da.
Spuneam de un patriotism local pe care ne bucurăm să-l redescoperim la Călin Felezeu, un profesor universitar, de peste patru ani decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, fost director-adjunct al reprezentanţei Institutului Cultural Român din Istanbul, dar care nu uită, de fiecare dată când are ocazia să spună că este turdean.

Iată o frântură, foarte interesantă, din discursul președintelui Felezeu: "Este clar că în urma acestor ultimi ani dificili tentația culpabilizării politice a adversarului nostru comun este mare. Dacă însă vom aborda astfel situația, înseamnă că nu am învățat nimic din lecțiile trecutului. Mă aflu azi aici, în fața domniilor voastre, și ca profesor de istorie și vă spun că deși istoriile se repetă, noi nu trebuie să repetăm greșelile trecutului. Dacă ne vom concentra doar pe greșelile adversarilor, în loc să abordăm lucrurile cu adevărat importante, vom pierde energii și resurse mult mai importante, dar, lucru mult mai grav, vom pierde susținerea cetățenilor valoroși. Prefer o abordare realist-pragmatică prin care să valorizăm tot ceea ce s-a făcut bun înaintea noastră, fără a distruge această moștenire și prin care, cu luciditate și bun simț, să ne concentrăm pe ceea ce avem de construit pentru viitorul nostru comun."
Horea Uioreanu, aflat în drum spre Serbările Zăpezii de la Băișoara, motiv pentru care a plecat mai repede, deodată cu Andrei Marga – al cărui mesaj va fi relatat de colegul meu, într-un articol separat de acesta – s-a arătat deosebit de încântat de actuala echipă: "Avem o echipă extraordinar de puternică, sunt absolut impresionat de această sală plină și de calitatea oamenilor pe care îi văd aici. Văd foarte multe persoane pe care le-am cunoscut de douăzeci și ceva de ani, oameni care au venit în Partidul Național liberal, au fost decepționați de organizarea PNL la Turda, și iată că acum, domnul Felezeu a reușit să-i strângă. (...) Iată că am reușit aici să formăm o echipă bună și eu cred că vom face și rezultate pe măsură."
Pe senatorul Alexandru Cordoș l-a preocupat mai mult să facă o bună imagine lui Uioreanu și Nicoară, candidații PNL la funcțiile de președinte al Consiliului Județean Cluj și respectiv de primar al municipiului Cluj Napoca, decât să vorbească despre Turda, un oraș despre care știe prea puține deși cetățenii săi sunt cei care l-au făcut mare, adică senator. Senatorul de Turda a spus, printre altele: "Calitatea oamenilor din această sală poate să dea tonul unei schimbări, atât aici la Turda, cât și la județ și în întreaga țară. Aș vrea să mai spun, chiar dacă a plecat domnul ministru (n.a. – referindu-se probabil la Andrei Marga, fost ministru al Educației Naționale între 5 decembrie 1997 și 28 decembrie 2000, în cabinetele Ciorbea, Vasile și Isărescu, din partea PNȚCD) și domnul deputat Uioreanu, am avut în această țară viitori miniștri, foști miniștri. Sperăm, totul depinde de noi, să avem un președinte de Consiliu Județean și, nu în ultimul rând, să avem un primar la municipiul Cluj Napoca, în persoana domnului președinte, senator și prieten al meu, Marius Nicoară. (...) Vrem să facem un alt tip de politică. Cred că românii s-au săturat să nu mai fie în țara lor, sau să nu se mai bucure în țara lor de viață, să fie umiliți, să nu mai poată să-și desfășoare activități economice, să nu se mai poată bucura după o activitate și o viață de muncă, de beneficiile pe care și le-a susținut până la bătrânețe și toate aceste lucruri cred că trebuie să le facem pentru noi, dar mai ales pentru copii noștri."
L a rândul său, șeful PNL Cluj, senatorul de Câmpia Turzii, Marius Nicoară, mult mai pragmatic, a vorbit la subiect, despre PNL Turda: "Va fi de lucru, va fi multă muncă de făcut pentru ca să schimbăm, dar am convingerea că această nouă echipă de la Turda va reuși să revigoreze atât Partidul Național Liberal cât și viața publică din Turda și nu numai, pentru că ce se va întâmpla la Turda va avea influență și în zona din jurul Turzii. Cred că vom avea succes, sunt convins că USL aici, la Turda, va reuși să facă schimbarea care se impune și că domnul profesor Felezeu, cu echipa pe care o are, va reuși să aducă victoria și un suflu nou, atât pentru USL cât și pentru PNL. Eu vă doresc mult succes și Dumnezeu să ne ajute să ne facem datoria!"
Cristian Matei, președintele PSD Turda, sa referit la USL, ca forță majoră a opoziției, pregătită să preia puterea, la toate nivelurile: "USL este o construcție înțeleaptă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând nu se dorește a fi acea uniune care accede doar la putere. USL, spre deosebire de celelalte partide, are un alt rol foarte important, acela de a menține România între țările democratice din Europa și din lume. Este uniunea care trebuie să realizeze acest lucru deoarece acest președinte jucător, împreună cu ciracii PD-L, doresc să ducă țara, din nou, într-o zonă a dictaturii. Așadar, după cum observăm, USL a apărut ca o nevoie. Nevoia de a face o altfel de politică, o politică pentru cetățeni, înspre cetățeni, pentru țară, spre deosebire de actualii guvernanți care fac o politică de grup, de a favoriza anumite grupări."
Trei lucruri ar mai fi de remarcat, pentru a relata fidel cele întâmplate la ședința de sâmbătă. Primul lucru ar fi că niciodată PNL Turda nu a părut, la prima vedere, atât de puternic, prin oamenii pe care îi scoate în față. Al doilea ar fi că s-a evitat, pe tot parcursul întrunirii, să se pomenească numele deputatului Virgil Pop, un personaj de care cei care conduc la Cluj și la Turda Partidul Național Liberal, par a se dezice, cel puțin în ceea ce privește declarațiile publice. Iar a treia remarcă este absența de la prezidiu a președintelui Partidului Conservator, filiala Turda, Dorel Corpodean, rămas undeva în mulțimea din sală, în picioare. Aceasta în timp ce președintele PSD, Cristian Matei, și senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, au avut locuri rezervate, vroindu-se astfel a se arăta în mod clar, că șeful conservatorilor nu este pe picior de egalitate, în cadrul uniunii, la Turda, cu Felezeu și Matei.

Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să prezentăm noua echipă PNL Turda, în mod aleatoriu, așa cum a ales să o facă președintele Călin Felezeu: Eugen Felezeu (seniorul partidului), tinerii Radu Panait, economist și consilier la Camera Deputaților, Ovidiu Micu, inginer și om de afaceri, Adrian Rad, avocat, Cristian Felezeu, inginer și om de afaceri, psiholog Fodor Ramona, secretară, Florica Panait, reprezentanta Organizației de femei, Cosmin Munteanu, reprezentantul Organizației de Tineret. Apoi ceilalți seniori ai Biroului Executiv al PNL Turda: colonelul în rezervă, Constantin Coste, Mihai Chibedi, Sorin Săveanu (purtător de cuvânt) și Vasile Grumaz, medic, aceștia fiind membri ai biroului. Lor li se alătură membri supleanți Gheorghe Panait și Alexandru Micu.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh