27
Lun, Iun
38 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

grup de membri ai filialei PRM Turda îl contestă pe președintele acestei formațiuni politice, Doru Anca. Faptul că în sânul Partidului România Mare nu mai există armonie de peste 2 ani a ieșit la iveală odată cu adunarea din urmă cu câteva săptămâni, la care a fost prezentă conducerea județeană a acestui partid. Atunci, Gligor Bojan, l-a acuzat pe Doru Anca de anumite nereguli în gestionarea banilor filialei dar și de marginalizarea membrilor PRM care nu îi susțin politica și opiniile.

Cei care îl contestă acum, cu mai puțin de două luni înainte de demararea campaniei electorale, au întocmit o scrisoare către Consiliul Județean Cluj al Partidului România Mare, mai bine zis în atenția Biroului Executiv Cluj, în cuprinsul căreia contestatarii controversatului politician turdean au inclus nu mai puțin de 8 ”capete de acuzare”.

 

În cuprinsul scrisorii sunt prezentate ca ”dovezi” ale conduitei greșite a președintelui PRM Turda și două articole publicate în Ziarul 21. Iată ce se spune în scrisoarea în posesia căreia am intrat și noi: ”De aproximativ doi ani atat domnul consilier Anca cat si doamna consilier Marcu  voteaza contrar intereselor partidului, (inainte macar mai anunta membrii despre ce urmeaza sa se voteze si incerca sa se consulte cu acestia), facand deliciul presei, aparand in ziarele locale un articol intitulat : ‘PRM nu mai este în Parlament, oare zboară și din Consiliul local?’ Mai mult, PRM Turda, prin consilierul sau Doru Anca, a initiat un proiect ce viza persoanele cu handicap neuro-psihic. Va redam un extras din articolul publicat in Ziarul 21 (vezi presa electronica) - ”… Abilul om politic, Doru Anca, a făcut un mare deserviciu partidului său, cu un an înaintea alegerilor.  El poate să uite de votul a patru-cinci sute de familii care au cel puţin un membru cu probleme psihice sau mentale…”, iar d-na consilier a aprobat aceasta initiativa alaturi de consilierii PD-L, năruind visele a peste 400 de familii cu persoane bolnave, cu afecţiuni psihice şi mentale”, se arată în documentul citat.

Cei care solicită conducerii județene a PRM să ia atitudine împotriva lui Doru Anca îl acuză pe acesta că a ajuns președinte al PRM Turda în urma unor alegeri câștigate în mod fraudulos. Ba chiar afirmă că la alegerile locale precedente, partidul în cauză a pierdut un loc de consilier local, un fapt fără precedent până atunci, în istoria postdecembristă a Turzii.

Thumbnail image”Ne intrebam oare merita sa sacrificam partidul pentru asemenea persoane? Intelegeam daca era macar o ‘locomotiva’ care trage partidul in sus sa admitem cele sus mentionate dar, din pacate, va aducem aminte de alegerile trecute in care dl. Anca s-a situat cu mult sub voturile obtinute de partid venind dupa un mandat de consilier local. Tot la alegerile precedente, dupa listele facute de dl. Anca si dl. Marcu, partidul a pierdut un loc de consilier, pentru prima data in istoria de dupa 1989. De asemenea va mai aducem la cunostinta cum s-au castigat alegerile pentru functia de presedinte al Filialei PRM Turda de catre dl. Anca! Ancheta ce a avut loc in urma contestatiei, din cate stim, facuta de catre contracandidatul sau a aratat ca au fost castigate fraudulos”, se arată în petiția adresată conducerii clujene a PRM.

Contestatarii fac și alte afirmații în cadrul petiției, unele mai grave decât altele, și concuzionează: ”Nu cunoastem motivul pentru care a fost lasat sa distruga in continuare organizatia dar cerem imperios schimbarea  imediata din functie, retragerea sprijinului politic a ambilor consilieri (ei, in prezent, nereprezentand interesele partidului, respectiv a membrilor acestuia) acestia nefiind sustinuti in continuare de membrii partidului si nici de catre o mare parte a cetatenilor simpatizanti”, sună semnalul de alarmă tras de grupul de peremiști care nu-l mai doresc pe Anca în fruntea filialei.

Iar încheierea, fiind vorba de un partid patriotic ai cărui membri pun mare preț pe istoria României, nu poate suna decât astfel: ”Noua ne pasa motiv pentru care ne dorim sa ne dati sansa sa  indeplinim motto-ul  partidului: ‘VOM FI IARASI CE AM FOST SI MAI MULT DECAT ATAT !”, se arată în finalul petiției care va fi discutată joi, 29 martie, dată la care se întrunește Consiliul Județean Cluj al Partidului România Mare.

Contactat telefonic, Doru Anca susține că alegerea sa în funcția de președinte al filialei Turda s-a făcut cu respectarea prevederilor statutare, fapt confirmat de Consiliul Județean al partidului care a validat alegerile. ”Au validat alegerile cu 8 voturi pentru și 7 împotrivă. De ce nu s-au anulat atunci, în 2009, când am fost ales președinte. La noi în partid nu există nici un fel de dizidență. Cei care mă contestă sunt aceia care nu au ajuns pe listele pentru alegeri: Găină, Mărginean și, probabil, Bojan.  Noi ne vedem de treabă, am trimis deja listele la Cluj pentru definitivarea lor, întrebați-l pe Guș sau pe Funar dacă există vreo problemă în partidul nostru”, a mai spus președintele PRM Turda, Doru Anca. ”Cât despre acuzele legate de bani, acestea trebuie dovedite. Eu deja am făcut demersurile pentru acționarea în judecată a lui Bojan pentru afirmațiile defăimătoare făcute la adresa mea” a mai precizat Doru Anca.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh