20
Sam, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În această perioadă îi vezi pe cei de la firma care se ocupă cu salubritatea pe raza municipiului Turda plantând ”în draci” panseluțe prin toată urbea. Dar cu gunoiul cum rămâne, ne întreabă mulți turdeni nemulțumiți de modul în care firma SC Prival Ecologic Servis SA se achită de datoria de a menține orașul cât de cât curat. Ne referim mai ales la unele zone unde sunt depozitate containerele de gunoi care nu se ridică întotdeauna la timp astfel încât se formează de multe ori grămezi de gunoi lângă ele.

Apoi acei ”homless” de care nu reușim să scăpăm ca orice oraș civilizat din Europa, răscolesc deșeurile și de multe ori aruncă lângă tomberoane conținutul recipientelor. Nimeni  nu-i urmărește, nimeni nu-i sancționează. Responsabilii aplică politica struțului care își bagă capul în nisip.

Cele mai mari gafe ale celor de la firma de salubritate au fost remarcate de cititorii noștri chiar zilele și săptămânile trecute. Când starul din NBA, Ghiță Mureșan a adunat sute de copii și părinți în centrul istoric al orașului, în spatele statuii lui Avram Iancu, ce le-a fost dat să vadă ochilor și să simtă nasurilor? Un tomberon plin ochi cu gunoi, chiar în mijlocul aleii pe unde oamenii veneau de la trecerea de pietoni. Oribil și necivilizat.

 matei470x150

Chiar și în această săptămână, sutele de turdeni care au ieșit de la spectacolul de operetă găzduit de Teatrul municipal Turda, în spatele bisericii catolice era plin de gunoi, cartoane și alte resturi aruncate chiar în fața caselor de pe aleea care duce de la teatru spre centul istoric.
Sute de oameni au întors privirea, scârbiți, aduși fiind cu picioarele pe pământ de această priveliște, după un spectacol de nivel european. Erau totuși în Turda, unde serviciul de salubritate suferă iar oamenii dau vina pe autorități, nu pe cei care câștigă bani frumoși de la noi, cei obligați să suportăm un mediu insalubru și inestetic.

De ce nu se iau măsuri, de ce firma de salubritate nu cooperează cu poliția locală și celelalte organisme menite să vegheze la menținerea orașului în curățenie? Poate aveau dreptate cei de la PP DD când promiteau zecilor de țigani adunați în parcul Teilor la venirea lui Dan Diaconescu că vor lua salubritatea înapoi, la primărie: ”ca să fie locuri de muncă pentru toți”, s-a mai spus acolo…

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh