20
Sam, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Iată, în sfârșit, la peste 40 de ore de la încheierea alegerilor, rezultatul final și oficial al acestora, în ceea ce privește atribuirea mandatului de primar.
Conform Procesului verbal privind centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor și atribuirea mandatului pentru funcția de primar, numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale din circumscripția electorală nr. 5, a municipiului Turda, a fost 49 560, dintre care pe listele electorale permanente au figurat 49 030 de alegători iar pe listele electorale complementare au fost trecuți 62 de alegători. La același capitol, pe listele electorale suplimentare au votat 396 de alegători iar pentru 72 de persoane s-a utilizat urna specială (mobilă
Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscriși în listele electorale din circumscripția electorală turdeană a fost de 22 728 de alegători. Douăzeci și două de mii două sute cincizeci și șase dintre aceștia erau înscriși pe copiile listelor electorale permanente, 4 au fost înscriși pe cele complementare iar 396 pe listele electorale suplimentare în timp ce același număr de 72 de persoane au beneficiat de urna specială.
Dintre aceștia, 21 905 turdeni au reușit să dea voturi valabil exprimate, în timp ce 823 de voturi au fost nule. Din totalul buletinelor de vot primite, 54 271 la număr, au fost neîntrebuințate și anulate un număr de 31 543 de voturi.
Cele mai multe voturi valabil exprimate, primite de un candidat, au fost în dreptul lui Tudor Ștefănie, candidatul Partidului Democrat Liberal Turda: 10593. Într-un clasament al candidaților, următorul clasat a fost candidatul Uniunii Social-Liberale Cluj PSD+PNL, Cristian Matei, cu 4894 de voturi valbil exprimate urmat de tânărul Lucian Nemeș, candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, cu 4372 de voturi. Mult în spate și în afara unui podium oricum neoficial apare pe locul 4, candidatul Partidului Conservator, Dorel Corpodean, cu 724 de voturi valabil exprimate. Doru Anca, fost consilier local și candidat al Partidului România Mare a obținut 717 voturi, el fiind urmat de Kolozsi Atilla, candidatul Partidului Poporului (Legea Cojocaru) cu 348 de voturi. Cele mai puține voturi obținute de un candidat la funcția de primar au fost obținute de candidatul Uniunii Naționale pentru Progresul României, fostul pedelist Ovidiu-Jean Oprea, care a reușit să strângă abia 257 de voturi.
Așadar, în aceste condiții, candidatul ales pentru atribuirea funcției de primar, conform art. 97 alin. (2) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare este Ștefănie Tudor, candidatul PD-L, cu cele 10593 de voturi.
În procesul verbal, la litera "j" ( expunerea pe scurt a întâmpinărilor și contestațiilor formulate și a hotărârilor pronunțate de biroul electoral de circumscripție care sunt definitive) se arată: "În procesul electoral a fost emisă Hotărârea nr. 96/ 10.06.2012 a BEC nr. 5 Turda, prin care a fost respinsă contestația depusă de reprezentantul USL în BEC, ce viza legalitatea exercitării dreptului de vot de către persoanele cărora li s-a eliberat carte de identitate provizorie și care au votat la secția specială nr. 2din municipiul Turda. Menționăm că domiciliul acelor persoane a figurat ca fiind în Turda, județul Cluj.
Membrii Biroului electoral de circumscripție au fost Surdea Iuliu-Nicolae PP-LC, Ambrușan Ana Miuța, UNPR, Balint Tunde, UDMR, Bucur Simion, PRM, Miron Nicolina Ecaterina PDL, Bota Nicolae PP-DD și Mărginean Stelian Ioan, USL.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh