18
Vi, Oct
5 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Marți, 26 iunie, la ora 10:00, în incinta sălii Asociaţiei de Pensionari "Dr. I. Raţiu" de la Casa de Cultură Turda a răsunat sunetul "trompetei" pentru 53 de militari rezervişti, din cei 181 ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Turda.

Şedinţa a fost condusă de col. (r) Olteanu Sandu, în calitate de preşedinte, revenit la cârma filialei după o auto-suspendare de o luna şi jumătate, pe timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Gazda întâlnirii a avut invitaţi pe Nicolina Halgaș, șefa Bibliotecii Municipale Turda, şi pe Mr. Dr. Tătar Radu, medicul şef al garnizoanei Turda.

După intonarea Imnului național, preşedintele asociaţiei a dat citire ordinului de avansare în grad a Lt. col. (r) Neamţu Luca Valer care din 31 mai 2012 a fost înaintat la gradul de colonel.

Cei care luna aceasta îşi sărbătoresc ziua de naştere au fost felicitaţi de către conducerea asociaţiei.

Având în vedere că anul acesta se împlinesc 555 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Ştefan cel Mare, Nicolina Halgaș a prezentat o informare cu privire la personalitatea domnitorului. Astfel, militarii rezerviști, chiar așa ”doxă” de istorie cum sunt, datorită carierei pe care au urmat-o, au putut afla lucruri inedite despre domnitorul sanctificat de Biserica Ortodoxă Română.

Doctorul garnizoanei Turda a fost invitat pentru a aduce la cunoştinţa membrilor asociaţiei aspectele cu privire la protejarea sănătăţii pe perioada verii. Fiind cunoscut faptul că majoritatea celor care au activat în cadrul forţelor armate suferă de probleme cardio-vasculare, doctorul Tătar s-a axat mai mult pe această problemă. Sfaturile sale s-au dovedit foarte utile pentru rezerviștii turdeni, mai ales pe perioada acestor zile caniculare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh