05
Dum, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Ori de câte ori cad precipitații de vară de o intensitate sărită de medie, de pe versanții dealurilor din Turda ajung până aproape în centrul orașului pietriș și alte aluviuni care invadează carosabilul. Problema este că, în aceste cazuri, nu ajung pe stradă doar nisip sau pietriș ci chiar bolovani și cărămizi și alte resturi de la construcții, mai ales pentru că acest gen de deșeuri pot fi găsite pe mai multe străzi din Turda.

Același lucru se întâmplă pe strada Castanilor, pe Cetatea Romană, pe strada care urcă de la CNMV către Castrul Roman. Din păcate acest lucru creează disconfort conducătorilor auto care trec pe acolo iar cei care trebuie să curețe strada, de cele
mai multe ori ajung cu întârziere.

Toate aceste torente locale și de scurtă durată apar mai ales pentru că străzile din Turda, mai ales cele care urcă spre vârfurile colinelor, nu sunt prevăzute cu rigole de scurgere pentru preluarea apelor pluviale. Am semnalat absența acestui gen de canal de scurgere pentru apele pluviale chiar și atunci când a fost asfaltată strada Barbu Lăutaru, al cărei proiect nu prevedea așa ceva, fapt care i-a indignat pe locuitorii străzii, mai ales că atunci când ploile sunt abundente, apele ajung chiar și în curțile și pivnițele lor.  Nici acum, la peste doi an de la reabilitarea acestei străzi, lucrurile nu stau altfel. Între trotuarele străzii și carosabil, poți vedea un loc lăsat pentru plantarea unor flori care lipsesc, locul
acestora fiind luat de buruieni.

Ploile abundente cum a fost și cea de săptămâna trecută fac ca apele să se adune dinspre vârful dealului, și să coboare, crescând în volum pe măsură ce se apropie de intersecția cu strada Castanilor. Rigolele de scurgere de pe această stradă nu fac față unor cantități mari de apă pluvială într-un timp scurt, iar gurile de canal sunt rapid înfundate de pietrișul și aluviunile aduse de puhoi, astfel că, cel mai adesea, pietrișul și noroiul ajung până la fântâna cu lebede din sensul giratoriu de la Teatru.


Noroc cu faptul că în această vară nu a plouat prea mult.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh