06
Mie, Dec
13 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageMașina specială care fotografiază și realizează un sistem vizual virtual accesibil prin intermediul unui program de calculator a trecut de mai multe ori prin Turda și Câmpia Turzii, în această săptămână. Eu am întâlnit-o și la Cluj când, în parcarea unui mall am parcat chiar în spatele acesteia însă, atunci, nu știam ce este. Am văzut însă un


aparat ciudat, acoperit cu o husă și atunci m-am gândit că ar putea fi automobilul despre care citisem.

Am fotografiat-o de mai multe ori pe drumul dintre Oprișani și sensul giratoriu de dincolo de podul Arieșului.

O simplă verificare pe internet și am văzut că este vorba de mașina care lucrează pentru Google Street View.

Thumbnail imageAm apreciat programul Google Earth încă de la apariția sa. Apoi am văzut programul implementat pe un site special în care erau fotografiate în totalitate, cu poze de 360 grade, printre care Cluj-Napoca și Timișoara.

Google Street View (de la Google Maps) este un serviciu on-line de vizualizare (360°) a străzilor unei localități. Programul a fost lansat pe data de 25 mai 2007, iar din data de 16 aprilie 2008 s-a putut accesa și pe Google Earth.

Din 8 decembrie 2010, serviciul acoperă și teritoriul României. În decembrie 2010 erau acoperite 8 orașe și câteva drumuri naționale.[1] Din iulie 2012, acoperirea Street View va fi extinsă cu încă 39 de orașe mari, printre Thumbnail imagecare Craiova, Focșani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galați, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh