Pe linie de poliţie rutieră, în anul 2017 prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a fost şi rămâne în continuare prevenirea şi reducerea accidentelor de circulaţie grave, cât şi a consecinţelor acestora.
Poliţiştii rutieri au desfăşurat 3.268 de acţiuni şi au constatat 1.521 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice (cu 162 mai multe faţă de anul trecut). De asemenea, în urma acţiunilor, s-a impus aplicarea a peste 60.000 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 6.533 de permise de conducere şi retrase 1.763 de certificate de înmatriculare.
În perioada analizată, pe raza judeţului Cluj au fost înregistrate 422 de accidente grave de circulaţie. Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor şi neacordare de prioritate pietonilor.
Şi în anul 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a realizat o cooperare foarte bună cu celelalte instituţii de aplicare a legii dar şi cu instituţiile şi autorităţile locale.
Pentru anul 2018, activităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj se vor derula în conformitate cu priorităţile de acţiune naţionale prevăzute de actele normative în vigoare şi vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale, consolidarea climatului de legalitate pentru mediul de afaceri, dezvoltarea şi optimizarea capacităţii administrative şi operaţionale, consolidarea şi diversificarea parteneriatului cu comunitatea.
Evaluarea activităţilor derulate în anul 2017 a avut loc marți, 30 ianuarie a.c.. Alături de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, domnul chestor Voicu Mihai Marius, împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, reprezentanţii unităţilor de parchet, poliţiştii cu funcţii de conducere s-au aflat, în calitate de invitaţi, Prefectul Județului Cluj, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi şefii instituţiilor de aplicare a legii, care au apreciat pozitiv activităţile derulate de către poliţişti pentru siguranţa cetăţeanului.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.