28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

 

  • Noul sediu al Centrului de Inginerie Bosch va fi gata în 2019
  • Bosch este un partener strategic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca
  • Responsabilitate faţă de educație și comunitățile locale

 

Cluj-Napoca – Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a pus piatra de temelie pentru clădirea ce va găzdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca. La evenimentul din 26 martie 2018 au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale și centrale, ai Consulatului German în România şi ai Camerei de Comerţ și Industrie Româno-Germane.

 

În Centrul de Inginerie deja existent în Cluj-Napoca, înființat în anul 2013, ingineri talentați lucrează la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea automatizată, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0). Cei aproximativ 400 de angajați care lucrează deja în diferitele locații ale Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca vor fi relocați în noua clădire. „Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în Romania în ultimii cinci ani, astfel că am  decis să construim propria noastră clădire care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj”,  a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România. ”Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic”, a continuat Boldijar. Noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activități care anterior erau desfăşurate în diferite locații din Cluj.

 

Bosch planifică o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul campusului de software DaVinci, și va fi finalizată în anul 2019. „Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate”, a afirmat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. „Astfel, clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea peste 6 etaje, va oferi angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane”, a continuat Raabe.

 

Centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj are o colaborare strânsă cu alte centre din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, judeţul Cluj. El dezvoltă produse de ultimă generație în domeniile software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică.

 

Bosch susține educația şi comunităţile locale

Grupul Bosch își asumă o responsabilitate deosebită în ceea ce privește piaţa muncii și educația. De exemplu, compania a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei. Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Alte proiecte educaţionale iniţiate de companie pe plan local includ Școala Duală, ce susţine pregătirea practică a elevilor în cadrul fabricilor Bosch din Cluj și Blaj, dar și cursuri de conducere autonomă, organizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În același timp, Bosch oferă sprijin financiar și mentorat tinerilor talentați prin intermediul unor proiecte educaționale, precum “Hour of Code”, “Kids in Tech”, unde copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării primesc acces la tehnologie digitală, sau “BattleLab Robotica” (Sumo Robotic), o competiție care implică roboți autonomi creaţi de studenţi.

 

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 24 de ani şi are aproximativ 6.500 de angajaţi în patru entităţi. În anul 2016, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 332 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

 

Mai multe informaţii pe  www.bosch.ro.

 

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.500 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 62.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

 

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a acţionariatului Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice pe termen lung şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

 

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,
www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh