28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a participat cu personal aeronavigant şi elicopterul din dotare, tip MI-17, în data de 08.08.2018 la un exerciţiu tactic în zona munţilor Călimani.
Exerciţi s-a desfăşurat la solicitarea I.S.U.J. Bistrița-Năsăud la care au mai participat efective ale I.S.U.J. Suceava, Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud, Serviciul Public Salvamont Suceava, Jandarmeria Bistrița-Năsăud, Ocolul Silvic Tiha-Bîrgăului, Ocolul Silvic Bistrița-Bîrgăului și Rezervația Națională Munții Rodnei.
S-au gestionat conform scenariilor, trei situații tactice, astfel:
• Situația tactică nr.1: În data de 07.08.2018, ora 21.00, în punctul de conducere al I.S.U. Bistrița-Năsăud, s-a primit din partea Administrației Naționale de Meteorologie, avertizare imediată de fenomene meteo periculoase, COD PORTOCALIU, în zona montană înaltă a județului. În situația dată, în unitate s-a activat grupa operativă, iar C.J.C.C.I s-a trecut la faza de activare parțială.
• Situația tactică nr. 2: În data de 08.08.2018, ora 06.00, în punctul de conducere al I.S.U. Bistrița-Năsăud, s-a primit din partea Administrației Naționale de Meteorologie, avertizare imediată de fenomene meteo periculoase, COD ROȘU, în zona montană înaltă a județului. În aceste condiții, s-a trecut la activarea totală a C.J.C.C.I.
• Situația tactică nr. 3: În data de 08.08.2018, ora 08.03, un apel la 112 anunța că în Munții Călimani – Masivul Bistricior, mai mulți turiști au fost surprinși de fenomenele meteo periculoase și sunt în imposibilitatea de a se mai deplasa spre locurile de refugii și/sau adăpost. Din primele informații primite, s-a constatat faptul că printre victime se află și cetățeni străini. Imediat spre locul indicat au fost trimise forțe și mijloace pentru asigurarea intervenției, și au fost formate echipe mixte de căutare - salvare terestere și aeriene.
Pentru sprijinul aerian a fost solicitat un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca care a executat, cu un elicopter tip MI-17, misiunea de căutare - salvare și recuperare rapidă a celor 11 turiști rătăciți în munți.
Scopul exercițiului a fost de a verifica capacitatatea managerială și operativă privind gestionarea situațiilor de urgență manifestate în zona de competență a I.S.U.J. Bistrița-Năsăud.
Prin intermediul acestor exerciții s-a dorit evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante.

Relaţii Publice Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh