16
Mie, Ian
37 New Articles

Eveniment
Typography

Dacă deja de luni bune suntem obișnuiți ca în prima miercuri din fiecare lună să fim luați prin surprindere de sunetul strident al alarmelor, iată că azi am primit încă un comunicat de presă, de această dată de la reprezentantul guvernului în teritoriu, care nu știm dacă să ne îngrijoreze sau să ne panicheze.

Instituția Prefectului Județului Cluj ne pune în gardă, și pe cititorii noștri odată cu noi, că timp de trei zile rezerviștii din județ vor fi mobilizați pentru a fi verificat stadiul pregătirii lor pentru apărare.

Oficialii nu dau informații când a mai fost făcută, ultima oară, o mobilizare de asemenea amploare, vizând exerciții de apărare în caz de război, ceea ce ar putea stârni îngrijorarea celor implicați.

Iată mai jos comunicatul de presă primit de la prefectul județului Cluj: „În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 59 alin. (2) din Hotărârea de Guvern nr. 370/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, precum şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 04-06 septembrie 2018, în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne. Pe timpul exerciţiului, rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a aproximativ trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară,  potrivit prevederilor legale în vigoare.  Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de presă al Instituției Prefectului județului Cluj.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh