28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un eveniment important pentru  mine, din punct de vedere profesional, s-a derulat week-end-ul trecut la Casa Rațiu, bine cunoscut creuzet depozitar al principiilor, ideilor și demersurilor democratice pure. Nu în fiecare zi ai ocazia, ca jurnalist local, să poți învăța de la personalități de prim rang al breslei noastre cum sunt Cătălin Tolontan, Emilia Șercan, Yves Claude-Llorca și Paul Radu, dar și de la avocatul
prieten al ziariștilor, Elenina Nicuț. Gratis. Costurile trainingului au fost suportate de organizatori, Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu Centrul Rațiu pentru Democrație. 

Au fost două zile pline de informație importantă pentru orice jurnalist, orizonturile fiecărui participant deschizându-se, cu siguranță, în urma împărtășirii de către cei nominalizați mai sus a unor experiențe remarcabile.

Dacă noi, ziariști mai tineri sau mai bătrâni, am profitat de prezentările  celor cinci (dintre care pe Paul Radu ș-am putut urmări doar prin intermediul Skype, acesta aflându-se la Varșovia) dezvoltându-ne cunoștințele despre acest domeniu important al jurnalismului, cel de investigație, iată ce a consemnat jurnalistul Cătălin Tolontan, pe pagina sa de Facebook, în urma participării la trainingul găzduit în primitoarea sală de conferințe a Centrului Rațiu pentru Democrație din Turda:

„Am participat la un training de jurnalism de investigatie organizat de asociatia "Tine de noi". O zi in care am invatat mai mult decit am dat. Pentru ca, scoțându-ne pe cei câțiva moșnegi din discuție, dacă cei 15-20 de tineri veniți azi si maine din toată țara la Casa Rațiu, din Turda (https://www.facebook.com/events/107539590155466/), ar alcătui o redacție, priceperea lor ar oferi multe informații care ar face viața mai ușoară oamenilor si mai grea autoritatilor. Cu o condiție: redacția să fie chiar în spațiile deschise ale casei vechi, pe lângă care curge Pârâul Racilor, sediul visat de orice jurnalist.

Plus că, o astfel de o megaredacție de investigații ar avea și avantajul că nimeni dintre cei care fac jocuri n-ar înțelege nimic: a cui e?! A Pârâului Racilor. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh