28
Joi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi este ziua unui dintre cei mai cunoscuți și talentați artiști turdeni. Să îi urăm „La mulți ani cu sănătate”, prietenului nostru Alin Oprea, liderul îndrăgitei formații Talisman. Aceleași urări și din partea colegilor săi de liceu, printre care mă număr și eu, dar și a nenumăraților săi prieteni din urbea sa natală, cu mesajul „te așteptăm cât mai des la Turda”! 

În aceste zile, Alin a lansat, pe pagina sa de Facebook, un sondaj de opinie pentru fanii săi, învitați să aleagă look-ul vedetei pop-rock. Intrați pentru a vota! Link: https://www.facebook.com/AlinOpreaTalisman2 

Toate bucuriile, alături de familia ta, Alin!

 ----------------

Alin Oprea s-a născut la Turda în 20 noiembrie 1971. A studiat vioara si pianul la Școala de Muzică  din Cluj iar apoi, în perioada 19866-1990, a studiat la actualul Colegiu Mihai Viteazul din Turda. A cântat mai întâi  în formații rock din Cluj (Alpha Rock, Compact, Sin) apoi cu Sfinx Experience București, înainte de a înființa grupul Talisman, alături de Tavi Colen. Turdeanul nostru este semnatarul majorității compozițiilor Formației Talisman s-a înființat pe data de 16 decembrie 1996 iar prima participare a fost marcată la festivalul „Om Bun", unde a cucerit Marele Premiu.

Așa cum știți cu toții, marele succes a venit odată cu lansarea single-ului „Atât de singur", ale cărui vânzări record, de 150.000 de exemplare pe caseta audio (ce vremuri!), au fost răsplătite de producătorul Intercont Music cu „Discul de Platină". A urmat o perioadă prolifică pentru Talisman și Alin Oprea, cu peste 100 de concerte pe an. 
În anul 1999 trupa Talisman este desemnată Formația Pop Rock a anului la premiile „Expres Muzical 1999". Urmează colaborarea cu trupa Phoenix concretizată în maxi-single-ul „Ora Hora” și concerte în Occident. 
Perioada de inspirație a compozitorului Alin Oprea care a urmat a dus la lansarea, rând pe rând, a mai multor albume apreciate de iubitorii muzicii dar și de specialiști: „De ziua ta” (2000), „Talisman live” (2001), „Balade” (2003) și „La prima vedere” (2004). 

Împlinirea a 10 ani de activitate a însemnat și sfârșitul colaborării dintre Alin Oprea și Tavi Colen. Ultimele realizări împreună  au fost consemnate prin albumul „Pentru prieteni”, cu piesa „Senorita”, care a cucerit topurile de specialitate. La finalul lui 2006, după o ceartă care a ținut primele pagini ale tabloidelor și emisiunilor de gen de la televiziunile românești, Alin Oprea și Tavi Colen au hotărât să se despartă.

 De atunci, Talisman a mers înainte cu liderul Alin Oprea.

În prezent, conform paginii oficiale de pe Facebook, componența formației este următoarea:

Alin Oprea (lead vocal, guitar, violin)
Fernando Draganici (keyboards, flute,percussion,backing vocal) 
Alberto Bolocan (guitar,backing vocal)
Christian (bass guitar)
Alex (drums)

 

În plan familial, turdeanul nostru este căsătorit de 19 ani cu Larisa, frumosul cuplu având doi copii, Adi și Melissa. După ce spre sa a intrat prima la cel mai bun liceu de muzică din lume, la Londra, unde au studiat şi Adele, Jessie J, Amy Winehouse sau Sam Smith, și Adi a decis să-și continue studiile în capitala Marii Britanii, tot în domeniul muzical, unde a ales una dintre facultățile de profil care l-au admis pentru studii. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh