17
Ma, Sep
36 New Articles

Eveniment
Typography

 Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică de interes județean aflată sub autoritatea Consiliului Județean, în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și colecționarul Manache Valentin, invită publicul interesat să participe luni, 10 decembrie a.c., cu începere de la ora 12:30, în foaierul Bibliotecii Județene, la vernisajul unei expoziții inedite, „Evoluția stării civile și a evidenței populației în Ardeal”.

            Sub egida Centenarului Marii Uniri, într-un efort unic, comun, s-a decis scoaterea din depozitele de arhivă și expunerea unor categorii de documente care fac parte din istoricul înregistrărilor populației, indiferent de forma lor: conscripții, recensăminte, pașapoarte, registre parohiale și de stare civilă, cărți și buletine de identitate.

            Studierea evoluției sociale a comunităților ardelene este cu atât mai anevoioasă cu cât izvoarele istorice nu se păstrează în fonduri arhivistice compacte, de unde provine și dificultatea demersului inițiat.

            Expoziția va putea fi vizitată până la data de 14 decembrie a.c., între orele 08:00 și 20:00.

 

Biroul de presă

7 decembrie 2018

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh