30
Sam, Mai
54 New Articles

Eveniment
Typography

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a participat la cea de-a 84-a ediție a Expoziției Internaționale Săptămâna Verde, Grune Woche, de la Berlin, cu cinci producători clujeni care s-au numărat printre cei 1750 de expozanți proveniți din 61 de țări.kurtoskalacs

Delegația clujeană a participat pentru a patra oară la acest important eveniment dedicat celor care activează în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, un târg care reprezintă cea mai bună <<vitrină>> în care întreprinzătorii din domeniu pot să-şi expună şi să-şi prezinte produsele. Participarea producătorilor locali la Grune Woche este importantă deoarece în lumea globalizării e important să se facă văzuţi și este esenţial ca vizitatorii să aibă ocazia să guste produsele tradiționale. În același timp, contează şi şansa de a relaţiona cu întreprinzători din alte ţări, de a stabili relaţii şi de a prelua din experienţa acestora. Produsele clujene au avut, şi de această dată, succes, a fost apreciată calitatea acestora, mai ales că au fost prezente la Berlin cinci tinere familii care au ales să dezvolte afaceri bazate pe culturi şi preparate tradiţionale.

Asociaţia Produs de Cluj a fost prezentă la Berlin cu produse apicole şi de patiserie, lavandă şi vinuri. Alături de producători a fost prezent şi Ansamblul Folcloric Studenţesc  ,,Mugurelul” al Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ansamblu care, la propunerea asociaţiei clujene, a fost ales de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să asigure momentele artistice la standul naţional al României.

Expoziţia Internaţională Săptămâna Verde - Grune Woche de la Berlin a fost  organizată pentru prima dată în 1926, iar la ediţia din acest an a avut loc şi a 11-a ediţie a Forumului Global pentru Alimentaţie, eveniment în cadrul căruia 85 de miniștri ai agriculturii au dezbătut posibilele soluţii menite să asigure creşterea randamentului în agricultură, reducând povara asupra resurselor şi mediului. Conform estimărilor, și la această ediţie au fost peste 400.000 de vizitatori, un sfert dintre aceștia reprezentând sectorul comercial.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh