- 25 de mii consumatori de energie din judeţele Bacău şi Iaşi au fost afectaţi în urma unor incendii de vegetaţie;
- Incendiile necontrolate de vegetaţie afectează atât funcţionarea sistemului de distribuţie, cât şi integritatea acestuia, având un impact negativ asupra consumatorilor.
Delgaz Grid s-a confruntat în această primăvară cu o serie de probleme, datorate incendiilor de vegetaţie, preponderent în zone rurale, ce au afectat reţelele de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Cele mai grave situaţii au fost în judeţele Bacău şi Iaşi, unde 25 de mii de consumatori nu au beneficiat de energie electrică perioade îndelungate de timp.
Incendiile necontrolate de vegetaţie, în vecinătatea reţelelor aeriene de energie, lasă în urmă, printre altele, cantităţi mari de cenuşă, care antrenate de vânt, ajung în reţelele de electricitate, unde pot amorsa un arc electric. Arcul electric poate duce la ruperea şi căderea la sol a conductoarelor, cu risc major de electrocutare, pentru persoanele din apropiere. În asemenea situaţii, linia electrică este scoasă din funcţiune, atât pentru stingerea incendiului, cât şi pentru verificarea reţelei şi realizarea reparaţiilor necesare.
Focul deschis, în vecinătatea conductelor de gaze naturale, montate suprateran poate avea un impact major, dacă în zonă sunt amplasate robinete şi/sau îmbinări cu flanşe, prin arderea/topirea garniturilor de etanşare, cu degajări importante de gaze, ce se aprind odată ce intră în contact cu flăcările. În aceste cazuri extreme, se impune golirea sistemului de distribuţie a gazelor naturale, realizarea lucrărilor de remediere şi repunere în funcţiune conform unor proceduri clare.
Compania noastră recomandă cetăţenilor să acţioneze cu responsabilitate, în vecinătatea reţelelor de gaze naturale şi de energie electrică şi să evite activităţile ce implică focul deschis, tocmai pentru a preveni incidente ce pot avea un impact devastator.
Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de peste 2 miliarde de euro.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.