05
Mie, Aug
34 New Articles

Eveniment
Typography

Elicopter al Inspectoratului General de Aviație, solicitat pentru transportul a 10 tone materiale și unelte necesare construirii unui refugiu montan în Parcul Național Munții Rodnei, zona mi 17 Șaua Gărgălău.        

​În perioada 16-17.10.2019, personalul navigant din Unitatea Specială de Cluj-Napoca şi Inspectoratul General de Aviație cu elicopterul Mi-17, nr. 108, a efectuat o misiune în sprijinul Asociației Salvamont Bistrița-Năsăud, pentru transportul a 10 tone de materiale (lemn, nisip, panouri sandwich etc.) și unelte necesare pentru construirea unui refugiu montan în masivul Rodnei, zona Șaua Gărgălău.

Misiunea s-a desfășurat pe parcursul a două zile și a constat în preluarea materialelor de construcții și a uneltelor din zona Șaua Stiol și transportarea pe cale aeriană până în zona Șaua Gărgălău. La acţiune a participat şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş, care a asigurat partea lemnoasă pentru construirea refugiului.

Inițiativa unui astfel de proiect este susținută de faptul că masivul Rodnei are o lungime a crestei principale de 50 de km și o lățime de 30-40 de km, având și cele mai multe vărfuri de peste 2000 de metri din Carpații Orientali, fiind lipsit de locuri de popas  și adăposturi în caz de urgență.

Relaţii Publice

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh