19
Vi, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În această dimineață, la ora 07.20, au ajuns pe aeroportul clujean 10.530 noi doze vaccin, transportate apoi pe cale rutieră la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.vaccinare

Este vorba de cea de-a șasea tranşă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, care constă în 92.430 de doze pentru întreaga țară, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene, transmit autorităţile.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie.

Cele 10.530 doze de vaccin ajunse la Cluj, sunt destinate vaccinărilor din etapele I și II, din toate județele regiunii de Nord-Vest a României.

La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare din România, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale, iar până în prezent peste 840.000 de persoane s-au programat la vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, au fost imunizate 406.006 de persoane (393.127 cu o doză și 12.879 cu două doze) și au fost înregistrate 1.124 de reacții adverse.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh