23
Ma, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O informație venită dinspre reședința de județ este îngrijorătoare. Acolo s-au depistat două cazuri de coronavirus cu tulpina britanică, mult mai contagioasă. Faptul că niciuna dintre cele două persoane infectate nu a călătorit în Marea Britanie, nici nu au luat contact între ele sau cu vreo persoană despre care știau că este bolnav de Covid-19, indică faptul că și la Cluj avem o transmitere comunitară, inclusiv a tulpinei britanice.coronavirus tulpina britanica

„Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de două persoane cu vârsta de 29 respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte județe și rezidenți în jud.Cluj. Aceștia au fost confirmați pozitiv cu Covid-19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existența tulpinei britanice. Aceștia au fost izolați la domiciliu pe perioada de 14 zile, fiind depistați pozitiv cu Covid-19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din aceasta zonă. Nu exista nici o legătură epidemiologică între cele două cazuri”, informează prefectul clujean, Mircea Abrudean.

Reamintim că reședința județului Cluj se află, încă, în scenariul roșu, cu o incidență de 3,40 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

La Turda, același indicator este de 1,02 iar la Câmpia Turzii, de 0,80.

 

Sursa foto: digi24.ro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh