20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De azi, de la ora 0, municipiul Cluj-Napoca a ieșit din scenariul roșu, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a constatat coborârea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus sub 3 la mia de locuitori. De fapt, Direcția de Sănătate Publicăjandarmi restaurante cluj a Județului Cluj, a comunicat CJSU că Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID19 la 1000 de locuitori, la data de 08.02.2021, pentru perioada 25.01.2021-07.02.2021, este, la Cluj-Napoca de 2.97.

Ce înseamnă asta? Că se pot deschide, în limita a 30% din capacitate a sălilor de spectacole, cinematografelor, restaurantelor, barurilor și cafenelelor.

Avansat în funcția de Secretar General adjunct al Guvernului, Mircea Abdrudean, fostul prefect clujean, a spus, despre relaxarea restricțiilor impuse în Cluj-Napoca: „Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă mai în serios, că nu vreau să plec până nu ridicăm restricțiile cauzate de rata mare de incidență din Cluj-Napoca. Iată că azi, rata este de 2,97 și CJSU va reevalua măsurile la 14 zile, urmând ca de mâine, 9 februarie, ora 0, să fie ridicate parțial restricțiile, în special în domeniul HoReCa, cel mai afectat în aceasta perioadă. Practic vor putea funcționa restaurantele la interior, la o capacitate de maxim 30% din locuri, cinematografele, cafenelele, instituțiile de cultură. E un prim pas spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții. Sunt convins că lucrurile vor merge tot mai bine și clujenii vor fi în continuare responsabili și vor susține eforturile autorităților. Datorită acestei atitudini, avem azi în județul Cluj 58 UAT-uri în scenariul verde, 18 în scenariul galben și 5 în scenariul roșu”, a transmis fostul prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean.

Decizia CJSU, pe care o puteți citi aici, https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2021/02/hotararea-nr-7-din-08.02.2021-din.pdf, va fi revizuită peste 14 zile, când va fi reanalizată rata incidenței și ceilalți indicatori ai situației epidemiologice.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh