20
Sam, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Scăderea numărului de cazuri de gripă sezonieră, față de iarna precedentă, i-a pus pe gânduri pe medici și pe oamenii de știință.alergie sezonieră gripă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că rata infecţiilor gripale a scăzut la nivel mondial, cu 98% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor  statistice colectate de forul internațional. 

Spre exemplu, Institutul Național de Sănătate Publică și Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile raportează pentru perioada 1- 7 februarie 2021, ls nivel național, un număr total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 29.666, cu 82.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (165.598) și cu 5.1% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (31.259).

Conform acelorași surse, În săptămâna 01.02.2021 – 07.02.2021 au fost raportate la nivel național 22 cazuri de gripă clinică comparativ cu 7577 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Informații mai amănunțite găsiți la sursă: file:///C:/Users/KLAUS/Desktop/Informare%20infectii%20respiratorii%2001.02.2021%20-%2007.02.2021%20(S%2005).pdf

Chiar dacă izolarea şi măsurile de protecţie, purtarea măştii şi distanţarea socială, ar fi putut ajuta la scăderea numărului de cazuri de gripă sezonieră, mulți medicii specialiști au o altă explicație: interferenţa virală. Adică, atunci când o persoană este infectată cu un virus, este mai puţin probabil să fie infectată de altul în acel timp. Un răspuns cert, cu explicații științifice vom avea după finalizarea studiilor efectuate de medici și oameni de știință din întreaga lume.

 

Sursa tabel simptome: synevo.ro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh