28
Joi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. vaccinare

 Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii și localități: municipiul Alba Iulia (2) – județul Alba, municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov, municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj , municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – județul Sălaj și municipiul Timișoara (14) – județul Timiș. 

În municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile. 

 Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în

România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

 Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

 

***

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. 

 

 

 

 

Grupul de comunicare al CNCAV

---------------- Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

 

www.vaccinare-covid.gov.ro, #ROVaccinare Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/   Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.       

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh