20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Ca urmare a redimensionării misiunii NATO ,,Resolute Support” din Afganistan, detaşamentul generat de Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani s-a transformat în compania „Dacii” și este acum parte integrantă din Batalionul de Protecţie a Forţei „Jderii”. Împreună cu o parte din camarazii nemțeni, ei își desfășoară activitatea pe Baza Aeriană Bagram.dacii mapn
Căpitanul Macarie-Daniel Cioban a început misiunea acum două luni şi, iniţial, a coordonat activitatea structurii generate de Batalionul 335 Artilerie.
„Misiunea noastră principală este securizarea acestei baze, alături de alți parteneri din cadrul „Resolute Support”. Cele două luni au trecut ușor, ne-am acomodat repede și ne-am adaptat tuturor cerințelor mediului operațional în care ne desfășurăm activitatea. Conlucrăm eficient cu celelalte structuri românești de aici, precum și cu ceilalți parteneri. Deşi suntem la o altitudine ridicată, de aproximativ 1500 de metri, nu am avut probleme în a ne îndeplini misiunile ordonate. Personal, sunt la a patra misiune, toate în Afganistan. Experiența dobândită plus pregătirea temeinică din țară ne-a ajutat mult în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Lucrăm intens și suntem apreciați pentru modul în care ne desfășurăm activitatea. Toți militarii botoșăneni sunt sănătoși, iar în puținele clipe de răgaz, gândurile noastre se îndreaptă către cei dragi”, a spus căpitanul Cioban.
Plutonierul Marian Atănăsoaie este la a doua misiune în Afganistan. Îşi desfăşoară activitatea de 12 ani în batalion. Prima oară a participat în acest teatru de operații cu ,,Lupii Negri” din Iași în anul 2017.
,,Pentru militarii botoșăneni a fost o onoare nominalizarea pentru a pleca în Afganistan. Am vorbit între noi, am fost bucuroși și ne-am închegat repede ca detașament. Pregătirea a fost grea, chiar dacă a fost acasă la Botoșani. Aveam deja experiență și acest lucru m-a ajutat și acolo, dar cel mai mult aici, în Afganistan. Îmi este dor de părinții mei şi de nepoțelul meu Rareș, persoane pe care le iubesc foarte mult”, a declarat Marian.
Soldatul Sebastian Doboșeru este la prima misiune. Este de aproape de patru ani în armată. Este unul dintre cei mai buni sportivi ai unității botoșănene. A câștigat multe premii la concursurile aplicativ militare.
„Au fost emoții foarte mari când am sosit aici. Cu toate că era noapte, am rămas uimit de tot ce mă înconjura. De acasă mă pregătisem pentru mai rău, dar e bine. Ne desfășurăm programul în ture, se muncește mult. Este nevoie de multă atenție și concentrare în tot ceea ce facem. Celor dragi le transmit că îi iubesc și să mă aștepte că mă întorc acasă”, a afirmat Sebastian.
Sursa text și foto: căpitan Andrei Vicol și plutonier-adjutant principal Lucian Irimia
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh