04
Lun, Iul
25 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Joi, puțin înainte de ora 17, Consiliul Județean a transmis presei un comunicat în care recunoștea atacul unor hackeri necunoscuți asupra site-ului oficial al acestei instituții. În comunicat se scria că problema a fost reolvată și că site-ul este funcțional, însă vineri, la ora 9.45, când scriem acest material, sit-ul afișează imaginea publicată de noi alăturat. Iată comunicatul celor de la Consiliul Județean Cluj:consiliul judetean cluj

„Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai 2021, victima unui atac cibernetic.

Practic, a fost atacat serverul care găzduiește site-ul Consiliului Județean.

Specialiștii instituției au identificat vulnerabilitatea și au acționat în vederea remedierii situației.

În momentul de față se desfășoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcțional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcționării.

Toate datele postate pe site-ul Consiliului Județean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal. Site-ul Consiliului Județean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal.

Pentru un plus de siguranță, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Județean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiții de siguranță net superioare.

Fiind vorba despre o infracțiune, Consiliul Județean va sesiza instituțiile abilitate”, se arată în comunicatul trimis de Biroul de presă al CJ CLuj..

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh