25
Joi, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021, sosesc începând de marți, 11 mai, în România, pe cale terestră.mapn exercitu nato

Astfel, opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari și 120 de echipamente militare, au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Militarii și echipamentele vor staționa în București până miercuri, 12 mai, urmând apoi să își continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

Menţionăm că în zilele de 11, 12, 20 și 21 mai, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

  • 11 mai, între orele 13.00 și 21.00, pe ruta Giurgiu-București (E85);
  • 12 mai, între orele 6.00 și 20.00, pe ruta București - Pitești (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu;
  • 20 mai, între orele 10.00 și 19.00, pe ruta Giurgiu - București (E85);
  • 21 mai, intervalul orar 06:00-20:00, ruta București - Pitești (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu.


* * *

Noble Jump 2021 (NOJP21) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară în perioada 19 mai - 2 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

NOJP21 va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan / RAP), în Bulgaria şi România.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare locotenent-colonelul Răzvan NICOLAE, tel.mobil 0765.659.707, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Biroul de Presă

 

SURSA FOTO: VIDEO MApN FACEBOOK

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh