19
Vi, Aug
21 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, vor participa duminică, 27 iunie, începând cu ora 01.30 la ceremonia de repatriere a ultimuluimapn detașament românesc din teatrul de operaţii Afganistan, ce va avea loc în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Detașamentul este format din 140 militari din cadrul Batalionului de Protecţie a Forţei „Jderii”, Elementului Național de Sprijin (ENS), structuri de poliție militară și stat major, și revin în țară sub comanda generalului de brigadă Iulian Daniliuc, reprezentantul național al Armatei României în Afganistan.

Cea mai mare parte din cei aproximativ 600 de militari care au executat ultima rotație din Afganistan, în perioada februarie – iunie 2021, aparține Batalionului de Protecţie a Forţei „Jderii” comandat de locotenent-colonelul Vasile Mironescu, și au executat, alături de militarii din cadrul ENS și în cooperare cu forţele Coaliției internaționale, cu Forţele Naţionale de Securitate şi Apărare Afgane și cu liderii locali, misiuni specifice de protecția forței și de pregătire a activităților de redislocare în țară a detașamentelor de militari și a echipamentelor specifice misiunii.

Activitățile de repatriere au fost sincronizate cu aliații din NATO și cu partenerul strategic SUA, în cadrul operației “SAFE RETURN AFGHANISTAN 2021” a Comandamentului Forţelor Întrunite, structura din MApN care exercită comanda operațională a detașamentelor Armatei României participante la misiuni și operații în afara teritoriului statului român.

Jurnaliștii interesați să asiste la ceremonie vor fi aşteptaţi duminică, 27 iunie, între orele 00.30 și 01.00 la sediul Bazei 90 Transport Aerian din Strada Zborului nr. 1, Otopeni. Persoană de contact: comandor Mihai Albu, tel. 0722.734.412.

* * *

Din anul 2002 și până în prezent, peste 32.000 de militari români, provenind din toate structurile luptătoare ale Forţelor Terestre, Aeriene, Navale, Forțelor pentru Operații Speciale și structurilor de Informații Militare, au participat la misiuni şi operaţii internaţionale în teatrul de operații din Afganistan.

 

 Biroul de presă al M. Ap. N.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh