25
Joi, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Proiectul actului normativ Legea privind statutul cadrelor militare se află în procedura de transparență decizională începând cu data de 14 iunie 2021, potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională înlegea administrația publică, putând fi accesat pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, la secțiunea Informații de interes public -   https://sg.mapn.ro/transparenta.

Demersul răspunde necesităților de actualizare a cadrului legislativ specific profesiei militare printr-o structurare clară, menită să faciliteze interpretarea și aplicarea unitară a acestuia și, respectiv, implementarea unui management al resurselor umane bazat pe competență și performanță, corespunzător exigențelor îndeplinirii obiectivelor instituțiilor militare din cadrul sistemului național de securitate.

Persoanele, organizațiile și asociațiile interesate să formuleze propuneri, sugestii sau opinii în legătură cu proiectul Legii privind statutul cadrelor militare, supus dezbaterii publice, le pot transmite în scris pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., specificând articolul sau articolele la care se referă, data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Având în vedere importanța majoră a acestui act normativ pentru definirea statutului profesional, a obligațiilor și a drepturilor cadrelor militare în activitate, a raporturilor de serviciu și a evoluției în carieră, precum și a unor dispoziții specifice cadrelor militare în rezervă și în retragere, perioada în care pot fi transmise propuneri, sugestii sau opinii referitoare la proiectul Legii privind statutul cadrelor militare a fost prelungită până la 30 de zile de la afișarea sa în procedura de transparență decizională.

 

 

Biroul de presă al MApN

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh