24
Mie, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Activitatea de zbor a Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca în al doilea trimestru al anului 2021 a constat în îndeplinirea cu succes şi în condiţii de securitate aeriană a misiunilor ordonate în cooperare cu alte structuri aleelicopter culj M.A.I. sau în cooperare cu Ministerul Sănătații și de executarea zborului de instruire pentru perfecţionarea pregătirii personalului.

Astfel, în trimestrul al II-lea 2021, personalul aeronavigant al unității a executat un număr de 183 ore şi 24 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av. în următoarele tipuri de misiuni:

  • misiuni ordonate în volum de 79:46 ore;
  • zbor de instruire în volum de 20:16 ore;
  • misiuni SMURD și în punctele de operare aeromedicale, în volum de 83:22 ore.

De asemenea, piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au executat în trimestrul al II-lea 2021 şi un număr de 2 misiuni de transport persoane infectate cu SARS-CoV-2 la unităţile spitaliceşti din ţară pentru asigurarea tratamentului medical de specialitate.

Printre misiunile cele mai importante la care a participat şi personalul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au fost:

  • misiune în sprijinul Administraţiei Naţionale de Meteorologie cu privire la transportula peste 144 de tone de materiale de construcţie pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a Staţiei Meteorologice de la vârful Omu;
  • misiuni în sprijinul antrenării personalului instituţiiilor din sistemul de ordine şi siguranţă naţională;
  • misiune în sprijinulul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş pentru transportul unui sistem automatizat de încasare şi a materialelor de montare a acestuia la cetatea Poenari, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, judeţul Argeş;
  • misiune în sprijinulul Jandarmeriei Alba pentru combaterea infracţiunilor din domeniul silvic;

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 450 de misiuni aeriene în trimestrul al II-lea 2021 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

Asigurarea meteorologică, componentă importantă pentru desfăşurarea activităţilor aeronautice, a fost realizată prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 301 de misiuni de zbor în al doilea trimestru al anului 2021.

 

Relaţii Publice

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh