03
Dum, Iul
31 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vineri, 30 iulie 2021, ora 12:30

La sediul Institutului Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuṭă", str. Republicii, nr. 34-36, Cluj-Napocaclinica de hematologie

  

            Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a finalizat construcția la cea mai nouă Clinică de Hematologie din România. Investiția, realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătății, se ridică la aproximativ 29 milioane de lei și va permite realizarea procedurii de transplant medular și la Cluj-Napoca, extinzând astfel capacitatea de transplant medular la nivel național.

            Construcția prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă și 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel:

  • Parter: 7 paturi (spitalizare de zi)
  • Etajul 1: 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi și 2 saloane cu 2 paturi)
  • Etajul al 2-lea: 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi și 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie și Terapie Intensivă)
  • Etajul al 3-lea: 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular și 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant)

 

            ,,Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” are drept obiectiv îmbunătățirea continuă a serviciilor de îngrijire și a rezultatelor în tratamentul pacienților oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar și prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelență în oncologie existente la nivel european”, a declarat Şef Lucr. Dr. Cătălin Vlad, Managerul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță”.

            Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcționează în prezent în Secția de Hematologie a IOCN și care numără 9 medici, 1 psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri și personal auxiliar.

            În ultimii doi ani, în Secția de Hematologie de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” au fost înregistrate 38.222 de consultații, astfel: 20.622 de consultaṭii în anul 2019, respectiv 17.600 de consultaṭii în anul 2020 în ușoară scădere, dat fiind contextul pandemic. 

 

            Despre Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca:

 

            Fondat în anul 1929, printre primele centre medicale de profil din Europa, Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca este unul dintre cele mai moderne centre de oncologie din România și, totodată, unul dintre cele mai importante institute medicale din țară, cu zeci de mii de pacienţi care vin anual pentru a beneficia de servicii medicale preventive, curative şi paleative în domeniul oncologic.

 

            Activitatea Institutului se bazează pe valori precum: respect pentru pacienți, îmbunătățirea continuă a calității îngrijirilor, profesionalism, confidențialitate, muncă în echipă, educație, cercetare, creativitate și inovație.

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh