25
Joi, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 03.01.2022 Ora: 11:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:   

Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare, Crişul Negru, Arieş.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:   

Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare, Crişul Negru, Arieş.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 03.01.2022 ora 18:00 – 06.01.2022 ora 16:00

            Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

            În intervalul 03.01.2022 ora 18:00 – 06.01.2022 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare),  Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş (judeţul Bihor),   Arieş –bazin amonte S.H. Baia de Arieş (judeţul Alba).

            Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare in intervalul 04.01.2022 ora 20:00 – 05.01.2022 ora 24:00 pe unele râuri din judeţele: Maramureş şi Satu Mare.

           Harta cu codurile se anexează.

            Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

            În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră."

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh