28
Joi, Mar
21 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

București, 19 Ianuarie 2022

 

STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 mil euro într-o nouă facilitate de producție ce va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

 

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fara prescripție medicală - sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, in care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

 

„Investiția în Fabrica de la Turda și parteneriatul cu Guvernul Romăniei arată încă o dată faptul ca STADA nu este doar un partener de încredere pentru autoritățile locale și autoritatile din domeniul sănătății, ci și o companie implicată în dezvoltarea piețelor în care activează. Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul STADA. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, finalizat tot în acest an, aproape de unitățile de producție STADA din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate piețele europene.” subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al STADA România.

 

Fabrica STADA de la Turda va fi construită conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie modernă, de ultimă generație, precum și o suită de facilități ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar și chiar acoperiș verde pentru echilibrarea fluctuațiilor de temperatură. Etapele de construcție și partea operațională vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul în calitate de director al fabricii.

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilității presupune formarea unei echipe de 375 de angajați cu o bogată experiență în industria farmaceutică, ce va valorifica moștenirea puternică a regiunii Cluj în acest domeniu.

 

“Într-un oraș în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepția noastră de administrare a comunității în interesul ei, deschide porțile și pentru STADA Group. Apreciem faptul că aduce și aici, la Turda, în cadrul parcului logistic Arieș, o investiție de nivel mondial, la standarde europene recunoscute. STADA Group este compania potrivită la locul potrivit. Orientați spre excelență, STADA este compania alături de care Turda se va dezvolta în continuare atât pe orizontală, cât si pe verticală, iar de asta va beneficia întreaga comunitate.

Ne onoreaza prezența lor în orașul nostru și totodată ne obligă să fim un partener corect și să-i spijinim continuu.” a declarat Cristian Octavian Matei, Primarul Municipiului Turda.

 

Partenerul principal al STADA România în demersurile de prospectare de piață, due diligence si consultanță privind obținerea ajutorului de stat a fost compania NOERR, cu o echipă coordonată de partenerii Rusandra Sandu (Avocat) și Iulian Sorescu (Expert Ajutor de Stat). NOERR s-a dovedit a fi un desăvârșit partener de afaceri, care a înțeles exact nevoile clientului și a oferit cu precizie cea mai bună soluție pentru implementare și dezvoltare.

 

***

 

Despre STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. Grupul STADA are o strategie de afaceri axată pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de înaltă specialitzare și produse fără prescripție medicală pentru consumatori.

La nivelul anului 2020 Grupul STADA a raportat o cifra de afaceri de 3 miliarde EUR si EBITDA de 713.3 milioane EUR.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12300 de angajați în întreaga lume.

De peste 120 de ani, Stada se ocupă de cel mai de preț lucru: sănătatea. Îngrijirea sănătății și bunăstării oamenilor este în centrul filozofiei Stada.

 

Despre STADA Romania

STADA România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezentă pe piața din România din anul 1997 prin doua entitati, Stada M&D și Stada Hemofarm (laborator specializat în testarea produselor provenite din intreg grupul Stada).

Stada are un portofoliu variat de produse, oferind pacienților atât medicamente inovative și generice, produse farmaceutice de inalta specializare (biosimilare), căt și produse de tip CHC (Customer Health Care).

La nivelul anului 2020, STADA România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 21 milioane EUR (incluzand vânzările asimilate ale produselor WALMARK, ce au fost integrate după cumpărarea companiei in anul 2019), plasându-se astfel în top 10 producători de medicamente generice.

 

Despre AIC RE

Încă de la achiziționare în anul 2019, Parcul Logistic și Industrial Arieș, și-a dovedit potențialul ca platformă logistică/industrială la cele mai înalte standarde, prin extinderea ACS Investment și alăturarea a două mari proiecte industriale de tip greenfield: Hettich și cel mai curând STADA. De asemenea, urmează ultimele faze de obținere a autorizației de construcție pentru un depozit logistic clasa A de 20.000 mp care va fi disponibil spre sfârșitul verii 2022. Parcul Arieș este situat ideal la intersecția dintre coridoarele autostrăzii est-vest și nord-sud, la distanță foarte mică de zona metropolitană Cluj. Este adiacent zonei urbane Turda, oferind ocupanților/chiriașilor săi avantajele majore care decurg din statutul său de „Parc Industrial” și oferă foarte mult spațiu (în prezent 270.000 mp de teren) disponibil pentru dezvoltări ulterioare. www.aries-ipark.ro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh