29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urma prezentării bilanțului pe anul 2021 de către Inspectoratul Județean de Urgență Cluj s-a subliniat că o altă componentă importantă a activității acestuia este prevenirea situațiilor de urgență.

Aceasta s-a desfășurat prin desfășurarea de activități multiple, din care amintim executarea a 1595 de controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate 1120 de sancțiuni, constând în 1113 avertismente și 107 amenzi contravenționale în valoare de 475.000 de lei. Au fost executate și 132 de exerciții de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă.

Pe partea de avizare-autorizare au fost prelucrate un număr de 2.326 de dosare și cereri, fiind eliberate 309 avize de securitate la incendiu, 75 de avize de protecție civilă, 140 de autorizații de securitate la incendiu și 4 autorizații de protecție civilă.

Din punct de vedere al pregătirii pentru intervenție și reziliența comunităților, în anul precedent s-au desfășurat acțiuni de pregătire a personalului, precum și activități de informare preventivă. În 331 de cazuri s-a acordat asistență tehnică de specialitate și s-au executat exerciții cu SVSU și SPSU.

Un alt aspect care aduce mândrie inspectoratului nostru este reprezentat de munca voluntarilor. Peste 500 de tineri se formează în programele special gândite și sunt capabili să ofere o mână de ajutor în situații limită.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh