28
Joi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
La 17 martie 1893 se năștea Emanoil Ionescu, în comuna Tâmpeni(Movileni), jud Olt, fiind unul dintre cei 12 copii ai unui învățător.
Personalitate proeminentă a Aeronauticii Române în prima jumătate a secolului al XX-lea; Generalului Inspector aviator Emanoil Ionescu “Pipițu”, îi aducem astăzi un binemeritat omagiu, la 129 de ani de nașterea sa.
“Dotat de la natură cu calități esențiale ale unu commandant, el și-a ridicat continuu pregătirea tehnico-profesională, fiind un om de vastă cultură. Caracter integru și cinstit, a trecut întotdeuna peste latura materialistă a lucrurilor și a pus întotdeuna înainte aviația și progresul ei.
Și mai presus de toate , un mare și adevărat patriot, care și-a iubit patria și poporul mai mult decât pe sine însuși.” nota comandorul în rezervă Mihai Pretorian
Numele de legendă al generalului Emanoil Ionescu este purtat cu mândrie și onoare, din anul 2007, de Baza 71 Aeriană, iar astăzi îi dedicăm o dublă ceremonie militară, atât la mormântul lui din Cimitiru Bellu- București, cât și la Baza 71 Aeriană.
La ceremonia din Cimitirul Bellu am avut plăcerea de a-i avea alături pe reprezentanții familiei domnului general Emanoil Ionescu, pe istoricul Emanuel Iacob şi pe autorul biografiei domnului general, scriitorul Dan Antoniu. De asemenea am fost onorați de prezența domnului general rzv Iosif Rus, reprezentanți Arpia Bucureşti şi reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene.
Veșnică recunoștință unei vieți dedicate în cinstea aripilor românești și unui zburător spre nemurire!
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh