AMoS ED - Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică a organizat Consiliul Local al Tinerilor, un proiect menit să le ofere tinerilor din Turda șansa de a învăța cum pot face cu adevărat diferența în comunitatea în care trăiesc.
Proiectul le-a oferit oportunitatea de a simula o ședință de Consiliu Local, în cadrul căreia au dezbătut ideile propuse de tinerii.
Participanții au fost selectați în urma campaniilor pe care le-au făcut și în baza voturilor obținute, tocmai pentru a-i ajuta să înțeleagă procesul prin care un cetățean ajunge să reprezinte interesele comunității în Consiliul Local.
21 de participanți au ajuns „consilieri locali” și au participat la ședința în care s-au dezbătut temele propuse de tineri.
Idei extraordinare de proiecte au răsunat în sala Primăriei Turda, pornind de la tineri turdeni determinați și gata de a face o schimbare!
Participanții au avut ocazia să se pună în pielea consilierilor locali și să dezbată propriile idei de proiecte locale!
Discuțiile au fost intense, punctele de vedere au fost diverse iar rezultatul a fost unul incredibil. Nu numai că au avut ocazia să facă vocea auzită a peste alți 250 de tineri, dar au venit cu idei bine gândite și puse sub multiple semne de întrebare, toate acestea pentru a-și aduce aportul la dezvoltarea orașului și de a uni comunitatea locală.
Tinerii consilieri locali vor lua parte la un program de formare în cadrul căruia, prin ateliere de lucru și training-uri interactive, vor învăța cum funcționează administrația publică la nivel local, mai exact care sunt atribuțiile, ce decizii poate lua și ce decizii nu poate lua o Primărie.
Consiliul Local al Tinerilor este realizat în parteneriat cu Primăria Turda, Casa de Cultura Turda, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" Turda și Liceul Teoretic "Pavel Dan", Cluj.
Proiectul Consiliul Local al Tinerilor este implementat cu ajutorul finanțării obținute în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat în Turda prin Fundatia Comunitara Cluj.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.