20
Sam, Iul
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conform tradiției, la Rotaract și la Rotary Câmpia Turzii, și-au schimbat președinții, de această dată, pentru prima dată, în cadrul unei ceremonii desfășurată în comun cu colegii lor turdeni.

Guvernatorul Districtului 2241 România Republica Moldova, Florin Mărginean, a bătut gongul pentru începerea ceremonialului, acesta adresând și un cuvânt de salut.

Asistent guvernatorul Adrian Toth a oferit din partea cluburilor din Zona 17 a Districtului 2241  recunoștința acestora pentru munca depusă în folosul comunității în acest an rotarian, guvernatorului Florin Mărginean.

O altă parte a ceremoniei a marcat primirea de noi membri la Clubul Rotary Câmpia Turzii, preşedintele Mihai Pop oferind totodată distincțiile pentru membrii mai activi. Membrilor nou primiţi în Clubul Rotary C Turzii, Andrada Tolan, Liliana Mărginean şi Cătălin Iordan li s-a înmânat PIN-ul rotarian de către Florin Mărginean.

Evenimentul rotarian a continuat cu rotirea colanului și prezentarea noilor conduceri ale cluburilor Rotary din Aiud, Turda, Rotaract Câmpia Turzii și Rotary Câmpia Turzii.

Noul președinte al Clubului Rotary din Turda, Radu Soporan, a primit colanul de la Călin Andruş iar Cosmin Bogătean a preluat noul mandat de președinte la Rotaract Câmpia Turzii de la Andrei Oprea. Pentru cei care nu știu, facem  precizarea că Rotaract este aripa tânără a Rotary, o comunitate internațională de tineri profesioniști cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care oferă acestora un cadru de dezvoltare personală prin implicarea în rezolvarea nevoilor fizice și sociale ale comunităților lor.

Călin Ambruș a spus, printre altele, la finalul președinției sale de un an: „Vă spun sincer, este o responsabilitate și chiar nu e o joacă! Vă încurajez să continuați munca începută de predecesorii voștri, să vă implicați și să aduceți inovații în activitățile noastre,  astfel încât să rămânem relevanți într-o lume în continuă mișcare. Clubul Rotary are o istorie impresionantă de implicare și impact pozitiv în comunitatea noastră”, a afirmat Ambruș.

Cel care a preluat colanul de președinte pentru anul rotarian care începe. Radu Soporan a rostit, cu ocazia acestui moment important pentru el: „Mulțumesc în mod special lui Călin, este și nașul meu, le mulțumesc colegilor din club pentru că m-au ales președinte. Sper să nu regrete, că nu știu ce au făcut. Îi mulțumesc în mod special lui Adrian Toth. Un prim proiect este cel de astăzi, a fost ideea mea și a răspuns pozitiv. Sper să nu fie ultimul, cu siguranță nu va fi ultimul, dar sunt bucuros pentru că a fost ideea mea și este pentru prima dată”, a ținut Soporan să precizeze, referindu-se la faptul că evenimentul despre care relatăm a fost o premieră, prima adunare de acest fel, comună, pentru cluburile Rotary Turda și Câmpia Turzii, alături de colegii lor din cluburile Rotary Abrud-Câmpeni, Aiud și Gherla. „Proiecte cu siguranță o să fie, îmi doresc să facem un proiect împreună cu colegii de la cele patru cluburi Rotary prezenți aici, să ne întâlnim de cât mai multe ori, să fim în număr cât mai mare. Să folosim prietenia, să o simțim în suflet, nu doar să vorbim despre ea”, a încheiat foarte frumos cuvântul său noul președinte Rotary Turda, Radu Soporan, care și-a prezentat și echipa care va munci alături de el în noul an rotarian: Adrian Motorca, vicepreședinte, Gabriel Mora, secretar, și Rareș Balint, trezorier.

La final a avut loc rotirea colanului la Rotary Club Câmpia Turzii, George Moldovan preluând conducerea de la Mihai Pop. Acesta din urmă a ținut să sublinieze: „În primul rând îi mulțumesc lui Florin în care am avut un sprijin deosebit anul acesta, din toate punctele de vedere, lui Adrian Toth, care a fost alături de noi trup și suflet, colegilor din club cu care am făcut proiecte din domeniul sănătății (le mulțumim colegilor din Abrud că ne-au ajutat), în domeniul culturii, educației, sportului. Am participat la primul Global Lean alături de clubul Rotary din Saint Marcellin din Franța, ceea ce a fost o premieră pentru noi. În rest, îi mulțumesc lui George pentru sprijin și promit să îl susțin financiar tot anul viitor”, a spus fostul președinte Rotary Câmpia Turzii, stârnind zâmbetele participanților.

Noul președinte și-a început cuvântul printr-un lung șir de mulțumiri: „În primul rând îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătate, vă mulțumesc tuturor pentru prezența voastră aici, alături de noi, într-un număr atât de mare. Sunteți impresionanți. Florin Mărginean, prietenul nostru devotat cauzei, mulțumim că ți-ai rupt din timpul atât de concentrat, pentru a fi alături de noi. Adrian Toth, îndrumările tale n anul care a trecut au fost extrem de importante și sunt convins că sfaturile tale vor fi la fel de bine primite și în anul care urmează. Mihai Pop, cum a spus și Florin, președinte pentru un an și, începând de astăzi, „past president” pentru o viață, sperăm să fie cât mai lungă și sănătoasă, ai făcut foarte multe pentru club, ai făcut foarte multe pentru comunitate”, a ținut Moldovan să le mulțumească colegilor săi. „Acțiunile clubului au fost îndreptate către educație pentru noua generație. Anul care acum începe, sub mandatul meu, va fi un an, de asemenea, dedicat educației, comunicării și, mai ales, prieteniei. Vă asigur dragi prieteni, de întreaga mea colaborare în ceea ce ne privește. Vă rog să mă credeți că deviza „Creăm speranță în lume” nu este o vorbă goală, împreună vom face foarte multe”, a dat asigurări noul președinte Rotary Câmpia Turzii.

De la tema din anul rotarian 2022-2023, „Imagine Rotary” prin care preşedinția Rotary Internaţional cerea ca membrii Rotary să îşi imagineze lucruri mari și să acţioneze, în anul rotarian care urmează tema este ”Creează speranța în lume”.

Așadar dorința roatrienilor pentru acest an rotarian, care începe la 1 Iulie, este să răspândească speranță și să ajute speranțele să se împlinească.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh