16
Dum, Iun
11 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Cluj a desfășurat în cursul zilei de astăzi o misiune de asanare a 50 de bombe de aruncător, calibrul 82 mm, rămase neexplodate de pe urma celui de-al doilea război mondial.
Primele șase proiectile au fost găsite de o echipă de muncitori pe timpul unor lucrări la rețeaua de apă potabilă, efectuate pe strada Nuferilor din localitatea Baciu. Aceștia au procedat corect, au oprit lucrările, nu le-au manipulat și au anunțat imediat găsirea acestora prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
La fața locului s-au deplasat pirotehniștii ISU Cluj, care au ridicat în condiții de siguranță proiectilele și au efectuat căutări, inclusiv cu detectorul de metale, astfel încât au fost găsite îngropate în zona respectivă 50 de bombe de aruncător cal. 82mm. Munițiile au fost preluate de echipa pirotehnică a ISU Cluj și vor fi distruse ulterior în condiții controlate.

Pe această cale, reamintim populației că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. Astfel, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte:
• Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
• Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
• Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
• Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
• Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
• Nu lăsăți copiii să se joace cu asemenea muniții;
• Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

 

Text și foto,

ISU Cluj

 

NR- Titlul ne aparține

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh