"Săptămâna Protecției Civile", organizată pentru aniversarea celor 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România, a ajuns la final.
Acest eveniment a avut drept scop dezvoltarea comportamentului preventiv în rândul populației. Astfel, cei interesați s-au putut familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
La acțiunile desfășurate în județul Cluj, au participat personal operativ din cadrul subunităților de intervenție, inspectori de prevenire, specialiști serviciului pregătire pentru intervenție și reziliența comunităților, voluntari din programul ”Salvator din Pasiune”, angajați din cadrul primăriilor și serviciilor voluntare pentru situații de urgență, precum și cadre didactice, elevi și preșcolari.
Astfel, au fost afișate la sediile primăriilor materiale informative și au fost distribuite în comunități pliante și afișe ce conțin mesajele preventive din cadrul campaniilor naționale de informare derulate de către IGSU.
Totodată, prin acțiunile preventive desfășurate în unitățile de învățământ, privind modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență și privind tehnicile de acordare a primului ajutor, au cumulat peste 7000 de participanți. Asistența a primit informații cu privire la creșterea rezilienței în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor, respectiv măsurile recomandate privind reducerea riscului de dezastre.
Porțile subunităților au fost deschise în fiecare zi pentru doritori, fiind desfășurate în toată această perioadă activități specifice ”Zilei Porților Deschise”. Participanții au putut cunoaște tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, dar și exerciții demonstrative de stingere și prim ajutor.
Nu în ultimul rând, reamintim faptul că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost la lansată platforma națională pentru pregătirea cetățenilor, cu o funcție nouă, bazată pe inteligența artificială, și care răspunde întrebărilor pe linie de situații de urgență: https://fiipregatit.ro/.
Compartimentul Informare și Relații Publice
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.