27
Sam, Apr
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Suntem foarte bucuroase să vă anunțăm că Ambasada Americii ne-a onorat invitându-ne în acest an să facem parte din proiectul lor ”4/4PentruPrieteni” organizat în perioada 1-10 aprilie 2024 de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education!

Desigur că răspunsul nostru a fost unul pozitiv și vă vom informa în curând cu mai multe amănunte despre activitatea de voluntariat înscrisă de noi: pictură murală în cele 5 corpuri de clădiri ce formează Grădinița și Școala Gimnazială ”Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem altceva. Pentru că în activitățile strict profesionale ale unui bibliotecar nu intră campanii de voluntariat sau campanii umanitare. Dar noi, bibliotecarele turdene, am ales să fim și OAMENI pentru semenii noștri. Facem voluntariat în comunitatea noastră, dar și în alte comunități unde putem ajuta, și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, «4/4PentruPrieteni» se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

După cum se știe, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda s-a implicat în ultimii 3 ani în proiecte importante de voluntariat pentru comunități. Am făcut voluntariat în campanii umanitare pentru bibliotecile din Ocoliș (după inundații) și Triteni, am făcut voluntariat în campanii ecologice de salvare de cărți, am făcut voluntariat în campanii umanitare pentru refugiații din Ucraina, am făcut voluntariat în campanii umanitare de donații de jocuri și jucării pentru copiii din medii defavorizate, am făcut voluntariat pictând pereții Secției pentru copii a Spitalului Municipal Turda, am făcut voluntariat interactiv organizând regulat singurele ateliere creativ-educative GRATIS pentru preșcolarii și elevii turdeni, am făcut voluntariat constituind din donații prima bibliotecă la Secția pentru copii a spitalului turdean și acum 2 zile am încheiat o altă campanie de voluntariat pentru organizarea unei Ludoteci la Spitalul Municipal ”Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Prin proiectul ”4/4 PentruPrieteni” din acest an, unde am fost invitate să participăm, onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr, urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 PentruPrieteni dorindu-se a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

 

 Daniela Deac

Tel: 0745.64.66.64

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh