26
Mie, Iun
4 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a participat la inaugurarea extinderii Terminalului de Plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj

            Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a participat miercuri, 5 iunie a.c., împreună cu vicepreședinții Marius Mînzat și Vákár István, la inaugurarea extinderii Terminalului de Plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

            La eveniment au participat și Prim-Ministrul României – dl. Marcel Ciolacu, Președintele Senatului – dl. Nicolae Ciucă, Ministrul Transporturilor – dl. Sorin Grindeanu, Ministrul Finanțelor – dl. Marcel Boloș, Vicepreședintele Camerei Deputaților – dl. Lucian Bode, Secretarul General al Guvernului – dl. Mircea Abrudean, dl. europarlamentar Daniel Buda, primarul municipiului Cluj-Napoca – dl. Emil Boc precum și numeroase alte personalități ale administrației centrale și locale.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un moment de mare satisfacție și bucurie pentru că reușim să oferim Clujului, dar și întregii țări, un astfel de terminal. În urma angajamentului care are în vedere creșterea permanentă și dezvoltarea acestei porți aeriene, avem acum în față un aeroport care a ajuns, plecând din plutonul aerogărilor din România, la primul loc între cele regionale, după Otopeni atât în ceea ce privește transportul de pasageri cât și cel de mărfuri. Am susținut toate obiectivele de dezvoltare derulate de-a lungul anilor, doar contribuția directă a Consiliului Județean la proiectele de la aeroport ridicându-se, începând cu anul 2008, la peste 400 de milioane de lei, la care se adaugă alți aproximativ 30 de milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare.” 

Investiția a vizat extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor a fost extinsă cu aproape 9.000 de mp. 

Proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe latura de Nord”, în valoare totală de 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.619.000 lei, contribuie la extinderea capacităților de procesare și îmbunătățirea confortului și satisfacției pasagerilor care folosesc serviciile Aeroportul clujean. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh