18
Vi, Oct
8 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

la Cluj-Napoca

  • Astăzi a avut loc la Cluj-Napoca, în sala de conferințe a DoubleTree by Hilton Cluj o masă rotundă germano-română, ce face parte dintr-un proiect mai amplu, ocazionat de prezența în România a unei delegații germane de afaceri, pe tema: “Tehnologie medicală & e-health”
  • Evenimentul a fost finanțat de Ministerul Federal German al Economiei și Acțiunii Climatice (BMWK) și organizat de SBS Systems for Business Solutions (Germania) în colaborare cu Smart Health Cluster (România), având ca partener local Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Biroul Relații Externe și Investitori.
  • În cadrul mesei rotunde s-a discutat despre nivelul de dezvoltare al sectorului de sănătate din România, s-au prezentat tehnologii medicale de ultimă oră și au avut loc întâlniri de networking germano-române, care au pus bazele unor viitoare noi colaborări între cele două țări.
  • Masa rotundă a fost urmată de două vizite directe la tot atâtea instituții medicale de prestigiu din municipiul Cluj-Napoca, și anume: Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie “Prof. Dr. Octavian Fodor” – Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Căile Ferate Cluj.

Sala de conferințe a DoubleTree by Hilton – City Plaza Hotel din Cluj-Napoca a găzduit, în data de 7 octombrie 2024, o masă rotundă transfrontalieră, pe tema: “Tehnologie medicală & e-health”. Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, formată din reprezentanți ai Guvernului Germaniei, precum și de reprezentanți de seamă ai unor companii germane de prestigiu din domeniul sănătății: Angell Technology GmbH, EXAMION GmbH, fluidmobile GmbH, Sternmed, VmedD GmbH, Weiss Klimatechnik GmbH. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanții români ai mai multor spitale, policlinici, autorități locale sau companii active în domeniul medical și provenite din județele: Cluj, Sălaj și Satu Mare.


Masa rotundă a permis desfășurarea unui forum dinamic de discuții, care a acoperit o gamă largă de subiecte din sfera medicinei moderne și a soluțiilor de tip e-health, schimbul de opinii și idei fiind stimulat de prezentarea făcută de Mihai Mleșnițe, Director General al Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie “Prof. Dr. Octavian Fodor” – Cluj-Napoca (instituție membră a Smart Health Cluster). Prezentarea s-a concentrat pe multiplele eforturi pe care conducerea institutului “Prof. Dr. Octavian Fodor” le face pentru a ține pasul cu realitățile medicinei moderne.


“Am împărtășit cu bucurie celor prezenți la masa rotundă româno-germană o parte din experiențele noastre, ale Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie “Prof. Dr. Octavian Fodor” – Cluj-Napoca, de pe parcursul deloc ușorului drum către modernizarea și eficientizarea actului medical ce are loc la Cluj-Napoca. Și pentru ca înțelegerea să fie deplină, am condus participanții germani și într-un tur “la fața locului”, prin cele mai importante secții ale instituției noastre. Cred cu tărie că feedback-ul primit și interesul manifestat de participanții germani pot constitui fundamente importante ale unor colaborări viitoare care să contribuie în mod direct la îmbunătățirea nivelului calitativ al actului medical ce se desfășoară la Cluj-Napoca”, a precizat Mihai Mleșnițe.


Călătoria germană de afaceri va continua în perioada 8–11 octombrie 2024 în București și Chișinău, panoplia activităților următoare incluzând organizarea de prezentări ale celor mai noi tehnologii medicale și soluții e-health germane, întâlniri de networking pentru stabilirea de colaborări profesionale între reprezentanții germani și potențiali parteneri din România și Republica Moldova, precum și vizite la alte instituții medicale și centre de cercetare de prestigiu din București și Chișinău.


“Călătoria de afaceri în România pentru Weiss Klimatechnik are ca scop stabilirea unor noi parteneriate comerciale și analiza pieței românești. Așteptările noastre sunt să identificăm oportunități potențiale de colaborare și să construim relații de afaceri pe termen lung.”, a declarat Evgeny Andrachnikov, International Sales Engineer în cadrul Weiss Klimatechnik.


Posibila contribuție a firmelor germane prezente la Cluj-Napoca la îmbunătățirea condițiilor din spitalele românești acoperă o gamă variată de domenii, precum: dispozitivele medicale de ultimă generație dedicate medicinei de reabilitare, îngrijire la domiciliu, radiologie, monitorizarea digitalizată a funcțiilor vitale și a mobilității pacienților, dispozitive medicale pentru ATI și săli de operație, dezinfectanți, sisteme de evacuare a deșeurilor medicale etc.

Asociația Smart Health Cluster (SHC România) reunește experți din diverse domenii pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare care să eficientizeze serviciile medicale. Printre membrii Asociației Smart Health Cluster se numără: Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” - Cluj-Napoca; Asociația pentru Educație Informală; Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor - Cluj-Napoca; Asociația Prader Willi din România; Asociația pentru Promovarea Tehnologiei și Industriei Creative - Iași; Asociația Profesioniștilor IT Basarabeni; Alianța Națională Pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice - Cluj-Napoca; Press Cluster - Clusterul Presei și al Creatorilor de Conținut; Europäisches Projekt Entwicklungs Zentrum - Graz, companii IT: HyperMedia - Cluj-Napoca; InteGreat - Cluj-Napoca; Amid Net - Craiova; Disted - București; Quartz Matrix - Iași etc., și, nu în ultimul rând, firmele de consultanță pentru atragerea de fonduri: B&S Training and Consulting - București și Envium - Cluj-Napoca.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh