19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mascați înarmați până în dinți și câini specializați în descoperirea substanțelor periculoase au descins la Mihai Viteazu, unde au făcut un show de zile mari. Cei care au fost de față au rămas gură-cască, dar au plecat acasă cu sentimentul că polițiștii își cunosc meseria, în toate sectoarele lor de activitate.

Polițiștii au intrat în sufletele copiilor din mediul rural. De ziua lor, apărătorii legii, au alziua-politieies să se desfășoare pe stadionul din localitatea Mihai Viteazu.

ziua-politiei5Trupe speciale, mașini de poliție, arme, câini  polițiști și chiar… o bombă, toate au fost folosite pentru ca elevii de la școlile din comunele din zona municipiului Turda să aprecieze demonstrațiile polițiștilor din Cluj și Turda.

Astfel, copii au putut vedea la lucru trupele specializate ale poliției. Oamenii legii au intervenit, sub privirile fascinate ale micuților, pentru a opri o mașină condusă de un infractor periculos și luarea acestuia în custodie. După încătușarea lui un colet „suspect” a fost depistat în portbagajul autoturismului de un câine  dresați pentru identificarea materialelor explozive. A urmat intervenția pirotehniștilor care au detonat în mod controlat pachetul exploziv chiar pe gazonul stadionului, fiind aplaudați de copii. Și mai multe aplauze a primit un alt câine care a imobilizat un infractor agresiv.

ziua-politiei1A urmat trecerea pe la standurile special amenajate de polițiști, care trebuie să spunem, se dau în vânt să fie admirați și iubiți de micuții lor fani. Copiii au putut vorbi la stația de amplificare a mașinilor de poliție, au studiat radarul și alcooltestul, apoi au putut vedea de aproape armele folosite de polițiști în lupta contra infractorilor.  Au vorbit cu mascații și au studiat cu atenție laboratorul criminalistic mobil.

La final, majoritatea copiilor au mărturisit că vor să devină polițiști când vor fi mari. Dar nu am dorit cu toții asta?

Vezi aici întreaga filmare: https://www.youtube.com/watch?list=PLiVNfkKyWJLkT01loVWRxwrJ4R7L3--ya&v=EOWFKa_Rs2M

 

ziua-politiei2ziua-politiei4ziua-politiei6ziua-politiei7ziua-politiei8ziua-politiei9

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh